עוגיות פיצוחים מטריפות!

עוגיות פיצוחים מטריפות!

 

(אין קינוח יותר קליל ונחמד מזה לסיום ארוחת שישי עם כוס תה😉)
מה צריך?
לעוגיות כ15-20 חתיכות

⅓ כוס כל אגוז- פקאן, קשיו, מקלות שקד קלוף, גרעיני חמניה (לשים ⅓ כוס מכל אחד, אפשר להמיר באגוז אחר כמו מלך/לוז/שקד)

½ כוס סומסום

1 כפית תמצית וניל

½ כפית קינמון

¼ כוס סילאן

מה עושים?

להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת הידיים/סכין לפרק קצת את הפקאן והקשיו לחתיכות גסות

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב טוב

על תבנית מרופדת בנייר אפייה להניח ‘תלוליות’ של הבלילה (כ3-4 סמ גובה!)

להקפיד שהתלולית צפופה יחסית (שהאגוזים כמה שיותר נוגעים אחד בשני בתלולית צפופה וגבוהה ולא בתפזורת)

אפשר גם להניח כפות במנג׳טים שמיועדים לאפייה

לאפות 12-15 דקות

לקרר לחלוטין לפני שמזיזים מנייר האפייה ולהגיש או לשים בצנצנת הרמטית שתשמור על פריכות 🤗🌸