עוגיות פיצוחים מטריפות!
(אין קינוח יותר קליל ונחמד מזה לסיום ארוחת שישי עם כוס תה😉)
מה צריך?
לעוגיות כ15-20 חתיכות
⅓ כוס כל אגוז- פקאן, קשיו, מקלות שקד קלוף, גרעיני חמניה (לשים ⅓ כוס מכל אחד, אפשר להמיר באגוז אחר כמו מלך/לוז/שקד)
½ כוס סומסום
1 כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון
¼ כוס סילאן
מה עושים?
להדליק תנור על 180 מעלות
בעזרת הידיים/סכין לפרק קצת את הפקאן והקשיו לחתיכות גסות
להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים
לערבב טוב טוב
על תבנית מרופדת בנייר אפייה להניח ‘תלוליות’ של הבלילה (כ3-4 סמ גובה!)
להקפיד שהתלולית צפופה יחסית (שהאגוזים כמה שיותר נוגעים אחד בשני בתלולית צפופה וגבוהה ולא בתפזורת)
אפשר גם להניח כפות במנג׳טים שמיועדים לאפייה
לאפות 12-15 דקות
לקרר לחלוטין לפני שמזיזים מנייר האפייה ולהגיש או לשים בצנצנת הרמטית שתשמור על פריכות 🤗🌸