סמוסה כיסוני בצק מטוגנים

סמוסה כיסוני בצק מטוגנים

 

אוכל רחוב הודי שממלא את הפה בטעמים והגוף מתעורר בכל חמשת חושיו 🥣

לבצק

1.1/4 כוס קמח ( חצי חומוס חצי לבן)

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפיות זרעי כמון או שומר

1/2 כוס מים

3 כפות שמן צמחי

חצי כפית מלח

למילוי:

2 תפו”א גדולים קלופים ומבושלים

1/2 כוס גרגירי אפונה ירוקה מבושלים

1 צ’ילי ירוק קצוץ דק אפשר יותר או פחות לפי הטעם (לא חובה)

1/4כפית גאראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית. להשיג בחנויות תבלינים)

1/2 כפית כורכום

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית זרעי כמון שלמים

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

כף שמן

מלח לפי הטעם

אופו ההכנה

בקערה רחבה להניח את הקמחים, זרעי השומר או הכמון ומלח לערבב היטב.

להוסיף את השמן ולערבב עם הידיים.

להוסיף מים בהדרגה וללוש עד ליצירת בצק גמיש ואחיד. להניח בקערה מכוסה למשך 30-40- דק’.

למילוי: לבשל תפוחי אדמה קלופים עד ריכוך. לקצוץ לקוביות. או למעוך גס.

לחמם מעט שמן במחבת גדולה/ווק ולקלות את זרעי הכמון עד שעולה ארומה. להוסיף את הצי’לי ולאדות כדקה.
להנמיך להבה ולהוסיף את כל שאר התבלינים.
לערבב היטב.

להוסיף תפוחי אדמה, אפונה ומלח ולערבב היטב. לבשל עוד כ-2 דק’.
לכבות את האש. להוסיף עלי כוסברה קצוצים דק ולערבב היטב. להניח לקרור לפני המילוי.

לרדד עיגולים בקוטר של כ-10 ס”מ מהבצק. לחתוך כל עיגול ל-2 באמצע כך שנוצרים לנו 2 חצאי עיגולים.

נניח קערה קטנה עם מעט מים לידינו. נטבול אצבע במים ונסמן את החלק הישר של חצי עיגול אחד. נסגור ונדביק אותו לצורת קונוס. נמלא בכף מילוי. נרטיב שוב את הקצוות ונדביק לצורת משולש.

לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור מחומם על 180 מעלות עד שהסמוסות משחימות מעט. מומלץ להגיש עם צ’אטני כוסברה או צ’אטני אדום.

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️