מתכון קליל שאפילו מתחיל במטבח ירגיש איתו בנוח.
מדובר על סלט עדשים חורפי – חם, טעים ומזין.
מצרכים:
- 4 כוסות מים
- 1/2 כוס מאש
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1 שומר פרוס דק
- 10 עלי קייל חתוכים (ללא האמצע הקשה)
- כפית כמון
- כפית של מלח ו של פלפל שחור
- 6 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מרתיחים את המים עם כף שמן זית, כפית מלח וכפית כמון טחון
- מוסיפים חצי כוס עדשים וחצי כוס מש ומבשלים עד לריכוך של הקיטניות.
- מסננים את המים.
- במחבת מקפיצים בשמן זית את רצועות השומר
- מוסיפים את עלי הקייל חתוכים וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות
- מכבים את האש
- ואז מוסיפים את הקטניות, מתבלים במלח, פלפל שחור שמן זית ולימון
- מערבבים בעדינות על מנת שלא לשבור את העדשים
- מעבירים לכלי הגשה
- מעטרים עם כמה עלי פטרוזליה וכוזברה.
בתיאבון