סלט חם של מש, עדשים שחורות וקייל

מתכון קליל שאפילו מתחיל במטבח ירגיש איתו בנוח.
מדובר על סלט עדשים חורפי – חם, טעים ומזין.

מצרכים:

  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כוס מאש
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1 שומר פרוס דק
  • 10 עלי קייל חתוכים (ללא האמצע הקשה)
  • כפית כמון
  • כפית של מלח ו של פלפל שחור
  • 6 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • מרתיחים את המים עם כף שמן זית, כפית מלח וכפית כמון טחון
  • מוסיפים חצי כוס עדשים וחצי כוס מש ומבשלים עד לריכוך של הקיטניות.
  • מסננים את המים.
  • במחבת מקפיצים בשמן זית את רצועות השומר
  • מוסיפים את עלי הקייל  חתוכים וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות
  • מכבים את האש
  • ואז מוסיפים את הקטניות, מתבלים במלח, פלפל שחור שמן זית ולימון
  • מערבבים בעדינות על מנת שלא לשבור את העדשים
  • מעבירים לכלי הגשה
  • מעטרים עם כמה עלי פטרוזליה וכוזברה.

בתיאבון