סושי
אצלנו נאכל בקיץ כשהימים חמים ומחפשים לאכול אוכל מזין, בריא, קר ומרענן☺️
אורז לסושי- כ 15 רולים
אורז עגול לסושי 5 כוסות
מי ברז קרים 5 כוסות
לתערובת תיבול:
סוכר כף
מלח 11/2 כפות
להמיס במעט לימון
*מנסיון אפשר לוותר
ורק להמליח קלות.
הכנה:
שוטפים את האורז במים זורמים כדקה, עד שהמים צלולים לגמרי.
מביאים לרתיחה את אורז ומים קרים בסיר על להבה בינונית.
מגבירים את האש ומבשלים כ3 דקות.
מורידים את גובה האש למינימום ומבשלים עוד 8 דקות.
מכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה עוד רבע שעה.
מעבירים לקערה מזליפים תערובת מלח סוכר לימון או רק ממליחים
מכסים במגבת לחה ומשהים לפחות שעתיים לפני תחילת הגלגול.
להרכבת הסושי
אצות נורי בין 10-15 דפים
אבוקדו חתוך לרצועות דקות
גזר חתוך לרצועות דקות ו/או סלק, אספרגוס אפשר לאדות מעט בסלסלת אידוי.
מלפפון ו/או סלרי חתוכים למקלונים
טופו חתוך לרצועות, אפשר לטבול ברוטב סויה.
שומשום קלוי
מניחים במרכז אורז, שומשום, ירקות עם טופו
מרטיבים את האצה החשופה במים כדי שידבק, מגלגלים ומהדקים.
חותכים ואוכלים מיד עם מעט רוטב סויה או עוטפים שלם בניילון נצמד וחותכים לפני ההגשה.
בתאבון! מהגר🙏❤️😍