נשנוש צ’יפס תפוח

נשנוש צ’יפס תפוח

 

מאת תמרה צוברי פרם שנטי

מי מאתנו לא מחפש דרך לנשנש בריא
בעיקר בשבת וחגים – במפגשים חברתיים או משפחתיים
אז הנה לנו נשנוש טעים ובריא
צ’יפס – כן יש דבר כזה צ’יפס בריא
שעשוי מפירות / ירקות / שורשים
בשיטה שנקראת ייבוש
הטכניקה הזאת מתבצעת בתנור כאשר מתכנתים את החום לנמוך ביותר
אבל על תוכנית טורבו [זאת שמוציא האויר כמו פן]
טכניקה שהיא גם מעולה לשימור מזון לזמנים שבא לנו
לאכול גם משהו שאינו בעונה….[
זמן הייבוש משתנה על פי גודל החיתוך והחומר המיובש
כלומר אם חתכנו דק, זמן היבוש מתקצר פלאים .
[טיפ לחתוך עם קולפן או עם מנדולינה -אבל בזהירות ]
אז הנה לפנינו צ’יפס תפוח עץ וקינמון
2 תפוחים פרוסים דק במנדולינה
2 כפית סירופ מייפל
1/2 כפית אבקת קינמון
[ניתן לתבל גם באבקת מאקה – סופר פודס מדהים להגברת אנרגיה ]

ההכנה:
לחתוך את התפוחים על ידי מנדולינה[בזהירות] לסלייסים דקים
לתבל אותם בקינמון והמייפל
להניח אותם על גבי משטח נייר אפיה
ולאפות בחום נמוך של עד 100 מעלות
אבל בתוכנית טורבו המפזרת חום ומייבשת
לאחר כשעה להפוך את הצד של התפוחים
עד שמתייבשים
לקרר לגמרי
ואז ניתן לאחסן בצנצנת זכוכית [אם בכלל ישאר משהו על הצלחת ]

מה עוד ניתן לייבש?
הכל : פאפאיה / אננס / תותים / עגבניות / עשבי תיבול ועוד ועוד ….