קארי מסמאן תאילנדי
התבשיל הזה זה כל מה שאתם רוצים בארוחה שלכם.
החומרים (ל-4 מנות):
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות מחית קארי מסמאן (אפשר למצוא בחנויות הטבע המתמחות, או להכין לפי המתכון בהמשך)
800 מ”ל קרם קוקוס
1/4 כוס סויה
2 כפות מחית תמרהינדי
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (אפשר להוסיף 5 פרחי כרובית)
חבילת טופו (500 ג’) חתוך לקוביות
כוס כרוב סגול פרוס לפרוסות דקות
חופן בוטנים חצויים, קלויים
אופן ההכנה:
1. בסיר או במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את מחית המסמאן ומטגנים כחצי דקה או עד שהממרח מתחיל להפיץ ארומה.
2. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים מעט, מוסיפים את הסויה והתמרהינדי ומבאים לרתיחה.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ-10 דקות (חשוב לא לבשל יותר מדי, על מנת שתפוחי האדמה לא יתפרקו).
4. מוסיפים את הכרוב הסגול, הטופו והבוטנים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
מגישים לצד אורז או איטריות שעועית וכו’.
משחת קארי מסאמן:
בעלי ומכתש או בלנדר כותשים פלפל צ’ילי אדום, 5 תרמילי הל, כפית זרעי כמון, חצי צרור כוסברה טריה, כפית זרעי כוסברה, קורט אגוז מוסקט, כף אספדיטה, חצי כפית כורכום, חצי כפית גרגרי חילבה, כף גינג׳ר, 2 כפות שמן שומשום. מעבירים את המחית לצנצנת ושומרים במקרר.
בתיאבון!
רחלי טרשל