מרק תירס
שלום לכולם, רגע לפני האביב, הזדמנות להנות ממרק תירס קרמי ועשיר, שגם ילדים מאוד אוהבים.
אני אוהבת להכין מקלחי תירס טריים, את גרגירי התירס אני מורידה עם סכין מהקלחים ואז מבשלת בתוך המרק את הגרגירים יחד עם הקלחים העירומים, הם מעבירים טעם עשיר של תירס למרק. אבל אפשר להשתמש גם בתירס של סנפרוסט. אז ככה: נפריד 5 קלחי תירס, ובסיר נתחיל בטיגון קל של 4 גבעולי סלרי קצוצים, 2 גזרים חתוכים, חתיכת דלעת חתוכה לקוביות, שורש ג’ינג’ר מגורד, גבעול למון גראס, נוסיף את קלחי התירס, מלח ופלפל לבן, 2 כוסות מים ו2 כוסות חלב שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר. נבשל עד לריכוך הירקות, נוציא את הקלחים ואת הלמון גראס ונטחן את המרק עם בלנדר מוט. נסנן את המרק מקליפות התירס. ונוסיף כוס קרם קוקוס. נגיש עם עלי כוסברה וצ’ילי אדום לקישוט. בתאבון💛