מרק קרמי חלק ומעודן,
אפשר להוסיף גריסי פנינה בסוף ואפשר לא,
אם רוצים בלי תפוחי אדמה אפשר ראש כרובית שלם במקומם.
אפשר להוסיף טימן בסוף
החומרים:
- 4 תפוחי אדמה
- 1/2 ראש כרובית מפורקת לפרחים
- 1/2 כוס גריסי פנינה
- 2 גבעולי סלרי
- שורש סלרי שלם
- 2 כפות שמן קנולה
- מלח ים
- פלפל לבן
- 3/4 כוס קרם קוקוס/ שמנת אלפרו לבישול
- 2 כפות שמן קנולה/ קוקוס לאידוי
- כוסברה קצוצה לעיטור
ההכנה:
- מחממים שמן קנולה עם מעט מים בסיר כבד עם מכסה סגור.
- קולפים את תפוחי האדמה ושורש סלרי וחותכים לקוביות.
- קוצצים את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר.
- ממשיכים באידוי תוך עירבוב מספר דקות,
- מוסיפים את הכרוביות, שורש הסלרי ותפוחי האדמה,
- ומוסיפים מים לכיסוי פני הירקות.
- מתבלים במלח ים ופלפל לבן.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לריכוך הירקות, כחצי שעה.
- בינתיים מבשלים בנפרד את גריסי הפנינה,
- אם לא בא לכם דלגו על זה.
- כשהירקות רכים מרסקים בבלנדר סטיק,
- מוסיפים קרם קוקוס/שמנת צמחית,
- וגריסי פנינה אם הלכתם על זה,
- מחזירים לאש ומביאים שוב לרתיחה עדינה.
- מגישים עם כף קרם קוקוס וכוסברה לעיטור!
בתיאבון!