מרק קרם כרובית וארטישוק ירושלמי שמיימי (טבעוני)

 

כמה טיפים לקראת הצום:
לפני הארוחה המפסקת מומלץ לאורך כל היום לשתות מים, כל פעם כוס ולא הרבה בבת אחת, כדי ליצבור נוזלים זה יקל על הצום. בארוחה עצמה תנסו לאכול כרגיל ולא יותר. אני ממליצה לאכול פחמימות מורכבות: אורז בסמטי, פסטה, בטטה,אפונה, אגוזים, קינואה או כוסמת, קטניות, עדשים מזונות שמתעכלים לאט.
לסיום הצום המטרה היא לאושש את הגוף כיוון שהוא קצת מיובש, לכן למרות הרעב מומלץ להתחיל בהכנת קנקן של משקה תה חם רגיל או ירוק, מתובל במבחר עשבי תיבול כמו לואיזה, לימונית, נענע, קורנית, מאצ’ה וגרניום רפואי… את כל הטוב הזה אפשר להמתיק בדבש תמרים, אגבה או מייפל ולהגיש חם אל השולחן. בנוסף כדאי להגיש עוד משקה כמו לימונדה, לפתן…  וזאת לצד תמרים ואגוזים או עוגיות.
רק אחרי כשלושים דקות להתחיל לאכול, מומלץ לאכול באופן מתון מנות קטנות ולאט כדי שתיהיה ספיגה טובה ולא יווצר לחץ בבטן.
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️
תפיצו את אהבתכם💜💟

 

מרק קרם כרובית וארטישוק ירושלמי שמיימי (טבעוני)

טעים גם כשהוא חם וגם קר🥣 (מתאים לארוחה שאחרי הצום)
החומרים: ל כ את 4 מנות🌼
1 ראש כרובית במשקל קילו ורבע /וחצי
1 ארטישוק ירושלמי בינוני
2 כפיות אספודיטה
1 כף שמן זית
כוס וחצי כרוב לבן קצוץ
1 כף חמאת שקדים
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורד
חומרים לתוספת:🥣
1 כף שמן זית
חופן עלי בזיליקום
חצי כוס פטרוזליה קצוצה דק
1 כף שקדים מולבנים 15 גרם
אפשרות נוספת:🥣
לפרוס כמה פרוסות של כרובית וארטישוק ירושלמי פרוס דק, להניח בתבנית עם נייר אפיה לזלף מעט שמן זית, פלפל שחור ומלח גס, לצלות כמה דקות עד שמשחים (180 מעלות)
( כדי להניח מעל אחרי שיוצקים את המרק לפני ההגשה.)
אופן ההכנה:🥣
מפרקים את הכרובית לפרחים
מקלפים את שורש הארטישוק הירושלמי (אפשר להחליף בתפוח אדמה או ערמונים)
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
מבשלים בסיר המים את פרחי הכרובית ושורש הארטישוק הירושלמי כ 10 דקות עד שהירקות מתרככים
מסננים את הירקות מהמים ושומרים 2 כוסות מים בצד
מטגנים את הכרוב עד הזהבה קלה
מעבירים למעבד מזון את הכרוב המטוגן, הירקות, 2 כוסות מים מהבישול ושאר רכיבי המרק וטוחנים היטב עד שמתקבל מרק סמיך ואחיד
מעבירים למקרר לצינון (במידה ואתם רוצים לאכול אותו קר)
הכנת התוספת:🥣
קוצצים את העלים והשקדים ומערבבים עם כף שמן הזית, מעבירים את המרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט מהתוספת וקצת מהירקות הצלויים.
ארטישוק ירושלמי ערך תזונתי:
הארטישוק, המכונה גם בשם “בטטה קסבייה”, הוא זן של חמנייה, והוא בעצם פקעת שורש אכילה. מקור הארטישוק הירושלמי הוא בצפון אמריקה, בחוף המזרחי ומשם נדד לאירופה
לארטישוק הירושלמי ערכים תזונתיים מעולים והוא בעל ערך קלורי נמוך באופן יחסי. 2 יחידות בינוניות של ארטישוק ירושלמי (100 גרם) מכילות רק כ -73 קלוריות. הוא דל שומן ועשיר בסיביים תזונתיים התורמים לפעילות מערכת העיכול. מכיל נוגדי חימצון ואנטי דלקתי
עשיר בוויטמינים ומינרלים כגון ויטמיני  C, A ,סידן, מגנזיום, ברזל וריכוז גבוה במיוחד של אשלגן, העוזר לאזן את לחץ הדם וחיוני לפעילותם התקינה של השרירים.
בארטישוק הירושלמי מקור הפחמימה הוא אינולין – סיב שאינו גורם לעלייה ברמת הסוכר בדם כי הגוף אינו מסוגל לפרק אותו כמו עמילן. סיבי האינולין הם סיבים מסיסים בעלי מתיקות עדינה, המעלים את ספיגת הסידן ומגנזיום מהמזון לגוף ומעודדים התרבות של אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים. מחקרים חדשים הראו שלאינולין השפעה על חיזוק מערכת החיסון
בתאבון!🥣
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️