מרק חרירה מרוקאי הגירסה הטבעונית

קבלו אותו, מרק הקסם המרוקאי!

מרק עשיר וסמיך,

נכנס לקטגוריית המרק-ארוחה בשמחה

אם תרצו לשמור על האפקט הבשרי,

הקפיצו 300 גר’ סייטן חתוך לקוביות,

והוסיפו למרק בתום הבישול

אפשר להוסיף גם איטריות דקות כמו במקור

 

מה צריך (לכ5 ליטר מרק, 4-5 מנות)?

 

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ראש סלרי
  • 1 כוס עדשים חומות קטנות מושרות ללילה
  • 1 כוס חומוס מושרה ללילה
  • 5 עגבניות מרוסקות במעבד מזון
  • כף חוואיג’ למרק
  • מלח ים
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כפות שמן קנולה לאידוי
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה (או 2 פטרוזיליה אם לא אוהבים)
  • 2 כפות סילאן
  • חופן איטריות צרות (לא חובה)

ההכנה:

  • את גרגירי החומוס מבשלים בנפרד עד שמתרככים
  • בסיר עם שמן מוסיפים שורש סלרי, גזר, עדשים, חומוס, ואת העגבניות הקצוצות
  • מתבלים בחוואיג’, מלח, סילאן ועלי דפנה
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ40 דקות עד שעה
  • אם מוסיפים איטריות עושים זאת ב10 הדקות האחרונות לבישול
  • בתום הבישול מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים

אוכלים!

מתכון ניתן באדיבות מהמטבח של מאשה