מרק דלעת קר
1 ליטר משקה אורז עם שקדים
1.5 קילו דלעת
1.5 כפיות זרעי שומר
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
1.5-1 כפיות מלח
2-3 כפיות ג’ינג’ר מגורר
1-2 כפות גרעיני דלעת למנה
מים קרים (לפי הצורך)
שמן זית
הכנת מחית דלעת: חותכים את הדלעת, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואופים בחום בינוני עד ריכוך.
מגרדים מהקליפה את כל הדלעת.
בקערת בלנדר מרסקים למחית חלקה את שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול. בשלב זה אפשר להוסיף מים לקבלת סמיכות רצויה.
מצננים כמה שעות במקרר.
הכנת גרעיני הדלעת: אפשר לקלות אותם או להגישם טבעיים. לקליה מהירה יוצקים מעט שמן זית למחבת ומקפיצים עליו את הגרעינים עד שהם מתנפחים ומתקשים מעט. מוסיפים מעט מלח ומעבירים לכלי לצינון.
בתאבון ושיהיה יום כתום!!!🤗🧡🧡
קרדט מתכון-אורה קורן🙏❤️