מרק ברוקולי עשיר
ברוקולי הוא סוג של ירק שמאד עשיר במינרלים וויטמינים.
הוא גם מאד טעים (על טעם וריח אין מה להתווכח) וקל לעבוד איתו.
בתוך מרק קל יותר לאכול אותו גם למי שפחות מתחבר לירק הדומה לעץ קטן.
מרכיבים:
- שורש פטרוזיליה
- ענף ברוקולי גדול (או 400 גר)
- 2 תפוחי אדמה קטנים
- קישוא אחד גדול או 2 קטנים
- קמצוץ כורכום לחיזוק הצבע
- מלח לפי הטעם
הכנה:
- לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות לבשל את כל הירקות בסיר גדול עם מים (מי שאוהב מרק נוזלי יכסה את כל הירקות במים ואפילו קצת יותר, ומי שאוהב מרק סמיך יכסה במים באופן חלקי את הירקות ויערבב מדי פעם)
- יש לכסות במכסה, להביא לרתיחה על אש גבוהה
- להנמיך את האש ולבשל עוד 15 דקות לפחות עד שהירקות מתרככים
- לתבל, לטעום ולתקן טעמים
- לטחון עם מוט בלנדר ידני
- להגיש חם עם או בלי תוספות
בתיאבון ולבריאות