אתם באמת רוצים לפנק את עצמכם או מישהו אהוב תכינו לו מלאי קופתא.
אומנם דורש השקעה אבל החווייה…….
מצרכים להכנת הכדורים
- 2 כוסות כרובית מגוררת או טחונה במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
- 2 כוסות כרוב מגורר או טחון במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
- 1 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס כוסברה ירוקה קצוצה דק (אפשר במעבד מזון)
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (אופציונלי)
- 1/4 כפית הינג/אספוטידה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית פפריקה טחונה
- 1 כפית גרם מסאלה
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת שנוח להכין ממנה כדורים
(כאלה שלא מתפרקים כאשר מניחים אותם בתבנית), - בודקים שהתערובת טעימה ויש מספיק מלח.
- מכינים בצד תבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן קנולה (או משטח סיליקון לאפייה ללא שמן)
- ומחממים את תנור האפייה ל 230 מעלות עם טורבו.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות מעט גדולות מכדור פינג פונג, ומניחים על התבנית.
- אופים 1/2 שעה עד 45 דק' עד שהקציצות מתחילות להשחים. מוציאים את התבנית
מהתנור ומניחים להתקרר בצד.
מצרכים לרוטב של המלאי קופתא
- 8 עגבניות בינוניות טחונות בבלנדר
- 50 גר' קשיו טחון דק
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 5 כפות שמן לטיגון
- מלח
- חצי חופן כוסברה ירוקה טרייה קצוצה
- מים חמים (למקרה שצריך להוסיף)
- 2 מקלות קינמון (8 ס"מ כ"א)
- 3 כפיות זרעי כמון
- 1 כפית זרעי חילבה
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- 5 עלי דפנה
- 4 ס"מ ג'ינג'ר מקולף כתוש
- 1/2 כפית מלח שחור
- 1/2 כפית הינג/אספוטידה
- 2 כפיות כורכום
- 2 כפיות כוסברה טחונה
- 1 כפית גראם מסאלה
אופן הכנה:
- מחממים שמן עם מקלות קינמון ומוסיפים עלי דפנה, זרעי כמון, חילבה, וכוסברה.
- כשהזרעים משנים את צבעם לחום כהה או כאשר הם מפצפצים מנמיכים את הלהבה
- ומוסיפים ג'ינג'ר, מלח שחור, כורכום והינג ומטגנים לחצי דקה נוספת.
- מוסיפים עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות, אם התבשיל יבש מוסיפים מים.
- מוסיפים כוסברה טחונה ומכסים את הסיר, מבשלים כ 15 דק' על אש בינונית.
- כשהעגבניות רכות לגמרי מוסיפים קשיו טחון ומבשלים כ 10 דקות.
- מוציאים מקלות קינמון ועלי דפנה מהרוטב וטוחנים היטב את הרוטב החם
בבלנדר רגיל או ידני למשחה חלקה. - מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה עדינה, לבדוק שהרוטב סמיך במידה הרצויה
(ניתן להוסיף מים או שמנת לדילול או קשיו טחון להסמכה, יש לזכור שרוטב חם נראה
דליל יותר מרוטב בטמפ' הגשה) - כשהרוטב מוכן, מכבים את האש
- מיד ומוסיפים גראם מסאלה, ממליחים וטועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- מניחים את הכופתאות בתוך הרוטב החם בסמוך להגשה, ומקשטים בכוסברה קצוצה.
בתאבון