מלאי כופתה
בתוך אתגרי הדרך בהודו פגשנו את המאכל המופלא הזה.
במסעדה קטנה נוטה ליפול ישבנו עם קבוצת אנשים מכל רחבי העולם, ונכנסנו איתם לשיחה פילוסופית על מהות החיים.
השיחות הללו, המילים, המחשבות, השתיקות ומה שביניהן …בתוך כל זה המאכל הזה הגיע לשולחן ובטעמו הנפלא נסך בנו תקווה, חמימות נעימה ונחת
מתכון למלאי כופתה טבעוני ללא גלוטן:
חומרים לכופתאות:
5-6 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים לפירה
1 כוס קמח אורז או קמח שקדים
1/2 כוס קמח חומוס
2 כפיות אבקת צ’ילי אדום או פפריקה מתוקה
1 כפית גראם מסאלה
כוס כוסברה קצוצה
10 כפות קורנפלור
1/2 כוס פרג
1 כוס קשיו גרוס גס ( ניתן להחליף בפיסטוק)
כוס פירות יבשים קצוצים דק מאוד (משמש, צימוקים, שזיפים)
3 כפות קסורי מטהי (עלי חילבה מיובשים)
מלח לפי הטעם
קורנפלור לגלגול הכופתאות – לא חובה רק אם התערובת לא יציבה מספיק.
שמן לטיגון עמוק
חומרים לרוטב:
2 מקל קינמון קטן
5 תרמילי הל ירוק מעוכים
4-5 מסמרי ציפורן
3 כוכבי אניס
1 כוס כרוב לבן, לטחון במעבד מזון בפולסים קצרים או קצוץ מאוד דק.
3 כוסות עגבניות מרוסקות למרקם חלק.
2 כוסות קרם קשיו במרקם של שמנת (טוחנים בבלנדר קשיו ומעט מים למרקם חלק).
1 כפית כורכום
2 כפיות אבקת צ’ילי אדום או פפריקה מתוקה
5 ס”מ ג’ינג’ר טחון למשחה חלקה (טוחנים בלנדר עם קצת מים).
1 כפית גראם מסאלה
1-2 כוסות קרם קוקוס או מים
3 כפות קסורי מטהי (עלי חילבה במידה ואתם ניתן להחליף בכף של זרעי חילבה)
מלח לפי הטעם
1/2 כף אספדיטה (חיליתית)
להכנת הכופתאות:
מערבבים היטב את כל החומרים עם תפוחי האדמה, למעט הקורנפלור והשמן לטיגון. טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כופתאות עגולות בקוטר של כ 5 ס”מ.
מחממים שמן לטיגון עמוק. (ניתן לגלגל את הכופתאות בקורנפלור לפני הטיגון אם הן לא יציבות מספיק). מטגנים עד השחמה.
מוציאים לכלי עם נייר סופג.
להכנת הרוטב:
מחממים 1.5 כפות שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בהם את התבלינים השלמים עד שהארומה עולה.
מוסיפים כרוב ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הג’ינג’ר ומבשלים עוד כדקה.
מוסיפים עגבניות, מערבבים ומבשלים 2 דק’.
מוסיפים את קרם הקשיו, כורכום וצ’ילי טחון. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה (לכסות את הסיר) כ 5 דקות
מוסיפים מים או קרם קוקוס (להתחיל מחצי הכמות ולראות אם צריך להוסיף עוד, לפי הטעם. אם רוצים מאוד סמיך, פחות ולהיפך).
מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים עוד כ- 3/5 דק’ עד ההסמכה הרצויה.
לקראת הסוף מוסיפים מלח, וקסורי מטהי (עלי חילבה) מעוכים. מערבבים, מבשלים עוד 2 דק’
להגשת המנה: מניחים בקערה כופתאות ומעליהן את הרוטב. מעטרים בכוסברה קצוצה. מומלץ להגיש עם אורז או נאן.
קשיו ערך תזונתי:
הקשיו הוא למעשה גרעין של פרי.
הוא אנטי טוקסיד ועשיר מאוד בויטמינים (המון מקבוצת ויטמין b), מינרלים, סיבים מזינים מסיסים ושפע של פיטוכימיקלים המונעים ומרפאים מחלות רבות, כולל סרטן.
בקשיו נמצא המון חומצות שומן חד בלתי רוויות כגון חומצה אולאית וחומצה פלמיטואלית
ואומגה- 7, שהן מצוינות לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם
בין המינרלים החיוניים ביותר הנמצאים בקשיו הם מגנזיום, , מנגן, נחושת, סלניום, אבץ וברזל.
בתאבון!
רלי טרשל 🕉️🕉️🕉️