מיקס וואג’ בקארי קוקוס

מיקס וואג’ בקארי קוקוס💮

קולפים וקוצצים לקוביות מגוון ירקות, ברוקולי, גזר, כרובית, תפוח אדמה, אפונה, שעועית ירוקה, כרוב…
את הירקות מבשלים בסיר עם מעט מים עד לריכוך קל, מתחילים עם הירקות שלוקח להם יותר זמן בישול מוסיפים את השאר בהדרגה.
מוסיפים מלח, מקל קינמון, פפריקה וצ’ילי, ג’ינג’ר כתוש, כפית אספדיטה ואבקת קארי לפי הטעם. כוס כוסברה ופטרוזליה קצוץ דק, כוס וחצי קרם קוקוס. וממשיכים לבשל עד שהרוטב טיפה מצטמצם.
💮מומלץ להגיש עם אורז לבן או צ’אפטי💮

חומרים לצ’אפטי (הלחם של הודו)💮
400 גרם קמח לבן
400 גרם קמח מלא
2 כוסות מים או יוגורט
כפית שמן
קורט מלח
אופן ההכנה:💮
לשים יחדיו את כל המרכיבים (כחמש דקות לישה) עד לקבלת עיסה אחידה ואלסטית.
(אם הבצק מעט לח מוסיפים עוד מים, ואם מעט דביק אז מעט קמח.)
מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח.
מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
לאחר חצי שעה מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ”מ.
במקביל מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה.
צולים את הצ’פאטי על המחבת עד השחמה משני הצדדים.
לאחר מכן מנחים את הצ’אפטי על אש גלויה לכמה רגעים מכל צד (רואים שהוא מתנפח)
מאחסנים את הצ’פאטי המוכנים בכלי מכוסה במגבת עד הגשה על מנת שלא יתייבשו לפני האכילה.

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️