במסגרת ספיישל המרקים לחורף,
מרק קל יחסית ונעים ביום סגריר,
והקלילות שלו מאפשרת להינות ממנו גם בשאר הימים
אם אין לכם את כל הירקות אל דאגה,
עדיין יצא טעים,
ושימו לב שאם משתמשים בשעועית לימה,
דרוש זמן השרייה ארוך,
כ48 שעות.
מה צריך (לכ4 ליטר מרק, כ4 מנות):
- 1.5 כוס שעועית לימה/לבנה קטנה אחרי בישול
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 גזר
- 1 בטטה בינונית
- כוס פרחי כרובית מופרדים
- 4 עגבניות מרוסקות
- 1 שורש פטרוזיליה
- פלפל שחור
- כורכום
- 2 עלי דפנה
- כף מלח ים
- 2 כפות סילאן תמרים
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות פסטו איכותי
- 2 חופנים פסטה קצרה מלאה
ההכנה:
- מתחילים באידוי הכרישות בשמן קנולה בסיר כבד עם מעט מים,עד שמתרככות.
- בינתיים קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות בגודל זהה.
- מוסיפים את כל הירקות החתוכים,
- ומכסים במים לגובה פני הירקות.
- מוסיפים עגבניות ושעועית,
- מתבלים בפלפל שחור, כורכום, מלח, סילאן ועלי דפנה.
- מכסים במכסה ומביאים לרתיחה,
- ממשיכים בבישול על אש קטנה כ40 דקות.
- כעת מוסיפים את הפסטה. אפשר לבשל בנפרד ולהוסיף, אני פשוט מגבירה את האש וזורקת אותה פנימה, ל10 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
- מכבים את האש ומוסיפים את הפסטו, מערבבים ומגישים!