מוצרלה טבעונית ביתית
כיף להכין וכיף לאכול, עשיר בסידן ומינרלים נוספים
מרכיבים-
3 כפות גדושות שקדיה
רבע כפית מייפל
כף מיץ לימון
2 כפיות מלח
2 כפות שמרי בירה (לא חובה אך מאד מוסיף)
כוס וחצי מים
חצי כוס קמח טפיוקה (או קורנפלור) מעורבבת עם רבע כוס מים למחית דביקה
הכנה-
מערבבים בסיר קטן את כל החומרים פרט למחית קמח הטפיוקה . כדאי להוסיף בהדרגה מים לשאר החומרים כמו שמכינים טחינה כדי שיצא “חלב שקדים” חלק וטעים. מומלץ להשתמש במטרפה. מרתיחים ומוסיפים את תערובת קמח הטפיוקה והמים. מנמיכים אש וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה והופכת ל”מסטיק גדול”.
מכבים את האש, ניתן להשתמש (עם 2 כפיות כי התערובת דביקה) או להעביר לקירור (אחרי קירור היא אפילו נוחה יותר לשימוש וכבר לא דביקה).