מופלטה

מופלטה

 

מתכון לכבוד מוצ”ש מימונה🤗
אז מה זה בעצם מופלטה?מדובר בסך הכל בקמח ומים שפותחים עם שמן ליריעות דקיקות אותן מכינים בערמה במחבת. המתכון הרבה פחות חשוב פה, ומה שבעצם עושה את העניין זו הטכניקה והמיומנות. לכן עם קצת אימון וסבלנות יכולה לצאת מופלטה מושלמת! אך בשביל הסדר הטוב הנה המתכון –

חומרים לכ-40 מופלטות:
1 קילו קמח
1 כפית מלח גדושה
2.5-3 כוסות מים
קערה עם 1.5-2 כוסות שמן

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה קמח ומלח, מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק רך. מוציאים מהקערה וממשיכים ללוש על השיש עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. 2. צרים מהבצק כדורים בגודל של משמש, טובלים כל כדור בשמן ומניחים על השיש, מכסים בניילון ונותנים לנוח בשמן לכחצי שעה.

3. מחממים מחבת לחום בינוני ומתחילים לפתוח את הכדורים: משמנים את משטח העבודה ומניחים עליו כדור, “פותחים” כל כדור לדף דקיק ושקוף באמצעות ידיים משומנות ובתנועות סיבוביות. מעבירים בזהירות למחבת (אין צורך לשמן כמובן).
4. פותחים באותו האופן כדור נוסף.
5. כשהמופלטה כשבמחבת מתחילה להזהיב הופכים אותה ומיד מניחים עליה את המופלטה השנייה. לאחר כחצי דקה הופכים את שתיהן ומניחים מיד מופלטה שלישית.

למעשה פרט למופלטה הראשונה, כל מופלטה מטוגנת על צד אחד בלבד . עורמים כך כ 10-15 יחידות, מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת נקייה עד להגשה.

לפי המסורת כמובן מורחים אותן בדבש וחמאה, אך אם כבר מופלטות טבעוניות- סילאן, ריבה וחמאה טעונית ישלימו את היצירה!
שבת שלום,
קולולו וחג שמח!!!
אום שנטי🕉 גנגה