לקראת חג האורים לביבות כרוב (בסגנון יפני)

לקראת חג האורים לביבות כרוב (בסגנון יפני)

 

חומרים ללביבות:
3 כוסות כרוב קצוץ (כחצי כרוב)
7 גבעולי פטרוזליה או נענע קצוצים
3/4 כוס קמח+ חצי כפית אבקת אפייה
חצי כוס קוואקר
5 כפות שומשום
חצי כוס קמח תפוחי אדמה או קמח חומוס
כוס מים רותחים
3 כפות סויה
כף שמן שומשום

לרוטב:
260 גרם יוגורט טבעוני (2 גביעים)
כף מיונז טבעוני
כפית חרדל
כף סויה
רבע כפית מלח
3 כפות כוסברה קצוצה
כף מיץ לימון
מעט גרדת קליפת לימון

1. הכנת הכרוב: במעבד מזון או עם סכין נחתוך את הכרוב לחוטים חוטים, נכניס לקערה מלאה מים קרים עם כפית מלח. נניח בצד לרבע שעה.
2. אופן הכנת  הלביבות: בקערה נערבב: קמח תפוח אדמה, סויה, שמן שומשום, נוסיף קמח עם אבקת אפייה, נוסיף מים רותחים  וקוואקר נערבב במרץ עד איחוד, נוסיף פטרוזליה או נענע, נסחט את חוטי הכרוב  ונוסיף גם אותם, נערבב טוב טוב ונניח בצד לרבע שעה.
3. טיגון:  ניצוק  רבע כוס שמן למחבת נון סטיק רחבה, להבה בינונית, בעזרת כף נניח את התערובת, כשנראה ששולי הלביבות משחימים נהפוך לצד השני עד השחמה.
4. או אפייה: נחמם תנור ל180 מעלות – נשמן היטב תבנית עם דף אפייה, עם כף נניח תלוליות תערובת על דף האפייה, נאפה כל צד כ-15 דקות או עד השחמה קלה.
5. אופן הכנת הרוטב: נערבב היטב את כל חומרי הרוטב.
🌾קמחים: במקום קמח רגיל, אפשר קמח כוסמין  לקמחים כמו : /לל”ג/קמח שקדים/קמח עדשים נוסיף גם 2 כפות קורנפלור🌾

חג שמח וטעים😋
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️