למי מתאים לאכול חריף?

למי מתאים לאכול חריף?

 

הטעם החריף הינו חם, חד ויבש. הוא מעורר את קצות העצבים שבפה ועל הלשון, וגורם לתחושה של חום וחדות המתפשטים מהפה לשאר הגוף.

הטעם החריף מורכב מהיסודות אש ואוויר

אנרגיה : חמה

איכויות: חום, חדות, יובש וקלות

התאמה לדושות: מתאים, במיוחד לקאפה

 

האיכויות שבטעם החריף מנוגדות לתכונות של קאפה בגוף, הוא עוזר בייבוש ובהנעה, עוזר לנקות רעלים, לייבש עודפי לחות במערכת הנשימה והעיכול ובסילוק עודפי שומן.

הטעם החריף עלול להוציא מאיזון את פיטה דושה ולגרום לעודף חום וחומציות.

עבור ואטה החום שבחריפות יכול להועיל בצריכה לתקופה קצרה, אבל עלול לגרום ליובש לאורך זמן.

הטעם החריף מחמם, מגביר את זרימת הדם, גורם להזעה, מעורר תיאבון, משפר את העיכול  בספיגה ובפינוי, פותח חסימות בערוצים, קוטל טפילים וחיידקים.

כשצורכים עודף מהטעם החריף הוא גורם לחולשה, צמא, דלקות, צרבת, יתר לחץ דם, בחילה, בעיות עור.

מבחינה רגשית החריף תורם לבהירות, התלהבות ותפיסה חדה. בעודף הוא גורם לכעס, תוקפנות, חוסר סבלנות וחרדה.

 

דוגמאות למזונות בטעם החריף:

ירקות: חציל, בצל, שום, צנון, צנונית, לפת, קולרבי, עלי חרדל.

תבלינים: צ’ילי, פלפל שחור, זרעי חרדל.

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה