לזניית תרד ובטטה ברוטב רוזה

אין לי מושג איך אתם מגיבים לשם "לזניה", אבל אצלי למשמע השם, בלוטות הרוק מייד מתחילות לעבוד.

אז הנה מתכון מגניב ללזניה טבעונית שתגרום לכם להתענג על כל ביס.

החומרים:

  • חבילת דפי לזניה מלאים או מחיטת דורום
  • 8 עגבניות תמר בשלות
  • 1/3 כרוב חתוך קטן
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • 5 כפות שקדים טחונים
  • 2 בטטות פרוסות
  • 300 גר' תרד קפוא, קצת פחות מחצי חבילה
  • מעט שמן קנולה
  • פלפל טחון
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מברישים את הבטטות
    במעט שמן ואופים להזהבה, כ 15-20 דקות.
  • במחבת רחבה, מחממים 2 כפות שמן קנולה, מוסיפים את הקרוב הקצוץ מעט מים,
    מכסים במכסה ומאדים כך עד שקיפות, תוך ערבוב.
  • מוסיפים את התרד הקפוא ומכסים במכסה, אם יש צורך – מוסיפים מעט מים. ממשיכים בבישול כרבע שעה.
  • מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים את העגבניות לסיר, מתבלים בכף שטוחה של מלח, סילאן ופלפל לפי הטעם.
  • מבשלים להסמכה כרבע שעה תוך ערבוב ואז מוסיפים קרם קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

 

מרכיבים את הלזניה:

  • משמנים תבנית פיירקס מלבנית, יוצקים בתחתיתה רוטב לכיסוי פני התבנית. מסדרים שכבה של עלי לזניה,
    מעל מחצית מהבטטות הצלויות.
  • יוצקים רוטב עגבניות לכיסוי, עורכים שכבה נוספת של דפים, מעל מפזרים את התרד בצורה אחידה, יוצקים מעט רוטב.
  • עוד שכבה של בטטות, עוד שכבה של עלי לזניה ומעל הכל את יתרת רוטב העגבניות לכיסוי אחיד.
  • עורכים מעל כמה פרוסות בטטה וזורים שקדים טחונים.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40 דקות עד שעה, עד שהלזניה משחימה וכשמטים אותה אין נוזלים שמסתובבים.
  • מומלץ לצנן לילה לפני שאוכלים.

בתיאבון!