אין לי מושג איך אתם מגיבים לשם "לזניה", אבל אצלי למשמע השם, בלוטות הרוק מייד מתחילות לעבוד.
אז הנה מתכון מגניב ללזניה טבעונית שתגרום לכם להתענג על כל ביס.
החומרים:
- חבילת דפי לזניה מלאים או מחיטת דורום
- 8 עגבניות תמר בשלות
- 1/3 כרוב חתוך קטן
- חצי כוס קרם קוקוס
- 5 כפות שקדים טחונים
- 2 בטטות פרוסות
- 300 גר' תרד קפוא, קצת פחות מחצי חבילה
- מעט שמן קנולה
- פלפל טחון
- 2 כפות סילאן
- מלח ים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מברישים את הבטטות
במעט שמן ואופים להזהבה, כ 15-20 דקות. - במחבת רחבה, מחממים 2 כפות שמן קנולה, מוסיפים את הקרוב הקצוץ מעט מים,
מכסים במכסה ומאדים כך עד שקיפות, תוך ערבוב. - מוסיפים את התרד הקפוא ומכסים במכסה, אם יש צורך – מוסיפים מעט מים. ממשיכים בבישול כרבע שעה.
- מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים את העגבניות לסיר, מתבלים בכף שטוחה של מלח, סילאן ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים להסמכה כרבע שעה תוך ערבוב ואז מוסיפים קרם קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מרכיבים את הלזניה:
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית, יוצקים בתחתיתה רוטב לכיסוי פני התבנית. מסדרים שכבה של עלי לזניה,
מעל מחצית מהבטטות הצלויות. - יוצקים רוטב עגבניות לכיסוי, עורכים שכבה נוספת של דפים, מעל מפזרים את התרד בצורה אחידה, יוצקים מעט רוטב.
- עוד שכבה של בטטות, עוד שכבה של עלי לזניה ומעל הכל את יתרת רוטב העגבניות לכיסוי אחיד.
- עורכים מעל כמה פרוסות בטטה וזורים שקדים טחונים.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40 דקות עד שעה, עד שהלזניה משחימה וכשמטים אותה אין נוזלים שמסתובבים.
- מומלץ לצנן לילה לפני שאוכלים.
בתיאבון!