לזניה פרמיג’אנה די מלנזנה

לזניה פרמיג’אנה די מלנזנה 🍆🍆🍆

לזנית יובה, גבינות וחצילים
( יובה=עור הטופו) מרכיבים:
דפי יובה, (שהושרו במים חמימים לעשר דקות וסוננו)
1 חציל גדול
שמן צמחי
1 ק”ג עגבניות
כוס כרוב לבן קצוץ דק
2 כפיות אספדיטה (חלתית)
1 גזר
כף שטוחה סלרי יבש (או אורגנו)
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים
כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
כף רוטב סויה
מלח לפי הטעם
500 גרם גבינה טבעונית קשה אפשר להשתמש בגבינת סויה,  גבינת קשיו ביתית / גבינת פרמז’אנו טבעונית
(כל גבינה קשה טבעונית שאוהבים תתאים)
וכוס וחצי מוצרלה טבעונית מגוררת

הוראות הכנה
פורסים את החציל לפרוסות בעובי סנטימטר, מניחים בתבנית על נייר אפיה עם מעט שמן וצולים בתנור עד להזהבה.
את העגבניות מעבדים למרקם חלק בבלנדר.
מגררים את הגזר, ואת הכרוב ומטגנים קלות במחבת עמוקה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הבזיליקום, תבלינים והמלח. מבשלים כחמש דקות נוספות.
משמנים תבנית אפייה מלבנית. מסדרים שכבה של דפי יובה, יוצקים רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל ומעליו גבינה . חוזרים על התהליך ומסדרים שכבות: יובה, עגבניות, חציל, גבינה… בתבנית עד גמר החומרים. לוחצים על דפי היובה מעט כדי לוודא פיזור אחיד.
מכסים בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מורידים את נייר האפיה מפזרים גבינת מוצרלה טבעוני מגוררת ואופים עוד כ 5 דקות עד שמשחים מעט.

יובה ערך תזונתי:
יובה זה הקרום שנוצר בתהליך הפקת טופו מחלב הסויה. מסירים את הקרום ומייבשים אותו עד שמגיעים למרקם מוצק דמויי עור לכן הוא נקרא גם עור הטופו זהו מרקם בשרני מרתק וטעים. (היובה מגיעה בכמה צורות: מקלות, קשרים, דפים ועוד)
רכיבים: 91.9% פולי סויה, ומים
עתיר בחלבון! חומצות שומן רוויות, נתרן, מעט פחמימות, והמון סיבים תזונתיים
(נטול גלוטן)

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️

 

דפי יובה