לזניה טבעונית משגעת
שילוב של פסטה, טופו לרוטב עגבניות וירקות. מנה שהיא ארוחה, והילדים שלי מטורפים עליה…
מרכיבים:
חבילת דפי לזניה (השתמשנו רק ב3/4 חבילה)
לרוטב עגבניות:
גמבה גדולה
2 עגבניות
2 מקלות סלרי ענקיים
צרור ענק של עלי בזיליקום טריים
2 חבילות רסק עגבניות
כפית מלח
2 כפות שמן זית
כפית אורגנו
חצי כוס מים (או יותר)
לממרח טופו:
500 גר’ טופו
כף מיץ לימון
כפית טימין מיובש
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כף פתיתי שמרי בירה
חצי כפית מלח שחור (לא חובה אבל מוסיף)
רבע כוס חלב סויה (או יותר)
*אם אוהבים לזניה עם שכבה של ירקות אנטיפסטי (אז יש להכין אנטיפסטי – פרוסות דקות בטטה/חציל/קישוא אפויות בתנור עם שמן זית ומעט מלח) אפשר לשלב בין השכבות.
הכנה:
בבלנדר טוחנים את כל מרכיבי הרוטב למרקם חלק.
במיקסר טוחנים טופו לפירורים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד שנוצר ממרח טופו.
מסדרים בתבנית גדולה את השכבות באופן הבא:
מצקת גדולה של רוטב עגבניות,
אחר כך שכבה של דפי לזניה,
אחר כך שכבה של ממרח טופו
אחר כך מצקת רוטב עגבניות,
ואז שכבה של דפי לזניה.
חוזרים עם עוד 2-3 שכבות (שכל אחת מורכבת מממרח טופו, רוטב עגבניות ודפי לזניה)
מסיימים בשכבה של רוטב עגבניות (חשוב).
להזליף מעל הכל שמן זית
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.
בתיאבון ולבריאות!