להתחרות חזק, אבל לא בשביל עצמי

להתחרות חזק, אבל לא בשביל עצמי

 

שאלה: אום סוומיג’י. איך היוגי מתמודד בעולם תחרותי, בו האגו הוא זה שמוביל במקום העבודה ואין אפשרות אחרת?

תשובה: כל זמן שיש אגו, האגו מוביל. אבל אם אנחנו מודעים לכך, האגו מוביל פחות. מהו האגו? איך מתמודדים עם האגו? באמצעות קארמה יוגה. זאת השיטה היוגית שפותרת את העניין הזה.

איך אנחנו מתמודדים בעולם שהוא תחרותי? מאוד, מאוד פשוט. עם כוונה לעשות טוב, עם כוונה לשרת את הזולת, לעשות כמה שיותר טוב בכל רגע, ועם הכוונה המרכזית הפנימית של לא בשביל עצמי. זה פותר את כל הבעיות התחרותיות. אני יכול להתחרות למען הזולת, לא למען עצמי. אם זה לא עבורי, הדבר פותר את כל העניין הזה של אגו שמוביל. ברגע שזה לא בשביל עצמי – מה יעשה האגו? הדבר לא מחסל לגמרי את האגו, אבל הוא מאוד מחליש אותו.

תרגול קארמה יוגה גם מחסל את הבעייתיות של עולם תחרותי. אין בעיה עם תחרותיות, אני מתחרה, לשם מה? לא בשביל עצמי. בשביל קארמה יוגי התחרות היא פשוט לעשות טוב. פרנווה רוצה לעשות טוב, אני רוצה לעשות יותר טוב מפרנווה, והיא רוצה לעשות יותר טוב ממני. מעולה.

יש בפסוקי היוגה של פנטג’לי מדיטציה. במדיטציה הזאת אתה חושב על מישהו שמצליח יותר ממך לעשות טוב, ובזמן המדיטציה הזאת אתה הוגה כך – אני כל-כך שמח שפרנווה ניצחה אותי בניסיונותיה לעשות טוב. שנינו מתחרים, אני רוצה לעשות טוב, היא רוצה לעשות עוד יותר טוב, ואז יש את המדיטציה הזאת – כל-כך נאה שפרנווה רוצה לעשות יותר טוב ממני והיא אפילו מנצחת. פנטסטי, יוצא מן הכלל.

כך היוגים מתמודדים. אחרת אנחנו סובלים. קשה להבין את זה, אבל זה אפשרי לחלוטין. זה נראה אוטופי, זה נראה בלתי אפשרי. לא, מכיוון שזה משהו פנימי, אף אחד לא חייב לדעת שככה אתם חושבים. אתם יכולים לכוון זאת בשקט. בחוץ אנשים יכולים לחשוב שאתם מתחרים, אבל הם לא יודעים מהי הכוונה הפנימית.

 

מתוך ערב שאלות ותשובות עם סוומי סורופננדה שהתקיים במרכז שיבננדה ליוגה בתל-אביב (בעברית) בחודש נובמבר 2018