לביבות טופו קייל
החומרים:
1 תפוח אדמה דזירה מבושל ומעוך למחית פירה כוס קייל שטוף – חלוט במים רותחים (להוצאת המרירות ולהפחתת החומצה האוקסלית שבו) לאחר החליטה לסחוט היטב מהמים
1 קישוא בינוני מגורד דק
1 כוס של קמח קוואקר
1 כוס של קמח כוסמת ירוקה (משמש כתחליף.לביצה ומחבר את התערובת ביחד)
1 חבילה שח טופו אורגני ( אני מעדיפה של קדיתא) את הטופו אני מגרדת בפומפיה דק דק
1/4 כוס שמן זית
לתיבול : מלח ים אטלנטי וקצח ומעט סירופ מיפל כפית שטוחה
מערבבים הכל ביחד עד לעיסה אחידה ( כדאי לתת לה לנוח כשעה ביחד ) מחממים מחבת נון סטיק מברישים מעט שמן זית ובעזרת כפית מניחים מעט מן העיסה ומשטחים על ידי מרבד מטגנים כדקה שתיים כל צד והופכים תקשיבו … הם טעימות בצורה שאין מילים לתאר …. גם קר גם חם … בתאבון!! 😊.