כרוב שלם ממולא

כרוב שלם ממולא

 

כרוב שהוא עולם ומלואו🌍
החומרים:
1 כרוב (עדיף מזן מלפוף)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל גרוס
1 כף סילאן
החומרים למלית:
1 כוס פריקי
2 כפות שמן זית
2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק
1 כוס טחון (סויה) מתובל בפלפל אנגלי או בהרט
2 כפות צנוברים
2 כפות משמש מיובש קצוץ דק
כף רוטב סויה ומעט מלח
תבלינים בערך 1/4 כפית מכל אחד: פלפל גרוס, כורכום, פלפל אנגלי טחון, זרעי חילבה, אבקתכוסברהה
1 כוס פטרוזליה קצוצה

אופן הכנה:
פריקה: מעבירים את הפריקה לקערה, ממלאים במים בוחשים ושופכים את המים (לגינה). חוזרים על הפעולה עד שהמים יוצאים נקיים. מסננים ומחזירים לקערה. יוצקים מעל 6 כוסות מים רותחים, מניחים במקום מוצל לשעה ומסננים.
טחון סויה: מטגנים את הכרוב הקצוץ עד הזהבה קלה בשמן זית, מוסיפים את הטחון סויה ממשיכים לטגן כדקה שתיים, מוסיפים צנוברים, משמש ותבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את הפריקה המסוננת, מערבבים ויוצקים 1 כוס מים מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהמים התאדו ומסירים מהאש
הכרוב: מסירים 2-3 עלים חיצוניים (שומרים בצד) ומניחים אותו על קרש חיתוך כשצד הגזע פונה כלפינו. בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים קובייה, שעומקה עד אמצע הכרוב בערך, מושכים ומסירים את הגזע. בעזרת סכין קטנה וכף מרוקנים את הכרוב מבפנים עד לקבלת דופן בעובי 2 ס”מ. שומרים את חתיכות העלים בצד לריפוד הסיר בהמשך.
מילוי הכרוב: משמנים היטב ומרפדים תחתית של סיר גדול שמתאים גם לתנור (או טאג’ין) בעלי הכרוב ששמרנו. מניחים מעל את הכרוב המרוקן שהפתח פונה אלינו. מורחים 2 כפות שמן זית בתוך הכרוב, משמנים היטב את הדפנות וממלאים במלית מהדקים בעדינות. סוגרים עם העלים הראשונים השלמים שהיסרנו קודם, והופכים בזריזות כך שהפתח יהיה בתחתית. יוצקים מעל את יתרת שמן הזית, וחצי כוס מים. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ומורחים את הסילאן על כל הכרוב.
אפייה: מניחים מעל הכרוב נייר אפייה סוגרים ומהדקים היטב. אם יש מכסה שמתאים לתנור, משתמשים בו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה. מנמיכים את החום ל- 130 מעלות ואופים עוד עשרים דקות. מסירים את את הכיסוי וצולים עוד כשלושים דקות או עד שהכרוב משחים .

ערך תזונתי פריקי:
פריקי חיטה ירוקה, גרגרי חיטה שנקטפו לפני שהבשילה לחלוטין ולכן היא מכילה יותר חלבונים, סיבים והמון ויטמינים בעיקר אשלגן, וברזל.
כמו כן כמות העמילן והגלוטן שבפריקי קטנה ביותר עד אפסית ובעלת ערך גליקמי נמוך.
טעמה מעושן, ניתן לבשל אותה כמו אורז, או להשתמש בה למילוי ירקות ועוד…
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️