יוגורט קשיו פרוביוטי (מותסס)
לקראת חג שבועות חג המים, סיום הקציר ואיסוף הביכורים
וְחַג שָׁבֻעֹת תַּעֲשֶׂה לְךָ, בִּכּוּרֵי קְצִיר חִטִּים.”
החומרים:
כוס זרעי חמניה לא קלויים וכוס קשיו (ניתן להחליף או לשלב שקדים, פקאנים, אגוזי מלך, זרעי דלעת או כל אגוז אחר, ניתן לשלב זרעי פשתן, אך לא לבסס את המתכון עליהם בלבד)
2 קפסולות פרוביוטיקה (טבעונית)
קורט מלח
מים
אופן ההכנה:
משרים את הזרעים והקשיו במים חמימים (להוסיף מים עד כיסויי הקשיו) לחמש שעות שעות.
מסננים את מי ההשרייה שומרים כוס אחת לטחינה בבלנדר
( טיפ תשתמשו בשארית מי ההשרייה לדישון הצמחים בבית ובגינה זה עושה פלאים).
טוחנים בבלנדר את הזרעים, הקשיו והמים, עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים קורט מלח.
מעברים את התערובת לכלי זכוכית (יש להשתמש בכף עץ בלבד).
מוסיפים את הפרוביוטיקה ומערבבים היטב במידה והמרקם אינו נוזלי ניתן להוסיף מים.
מכסים בבד נושם (חיתול), ומניחים במקום חמים ל 8/18 שעות .
כאשר היוגורט מבשיל, מי היוגורט ייפרדו מחלבוני ושומני הזרעים. זה הסימן שהיוגורט נוצר יש לערבב היטב לאיחוד ולקירור.
בשלב זה ניתן להוסיף תוספות מלוחות או מתוקות ואז להכניס לקירור .
בעולם התוספות האפשרויות הן בלתי מוגבלות
לדוגמא :
תוספת מתוקות:
לטעם וניל מוסיפה מעט סירופ מייפל אורגני, כפית תמצית או מחית וניל. אפשר להוסיף פרג או קוקוס מגורד …
ניתן להעשיר את היוגורט בפירות כמו פטל, אוכמניות, בננה … מוסיפים כמה פירות, והמתקה קלה.
(זה נהדר גם בלי תוספת ההמתקה לפירות)
תוספות מלוחות :
טוחנים דק שמיר ופטרוזליה, גרדת קליפת תפוז, קורט מלח ומוסיפים לתערובת נהדר כרוטב לסלטים
או סומק, נענע, כמון ועוד ועוד
נפלאות ההתססה, הפרוביוטיקה:
התססת זרעים נפוצה מקדמת דנא בתרבויות רבות, בעיקר במזרח הרחוק באסיה ואפריקה. טכניקה זו מטפחת את פלורת החיידקים שמועילים לגופינו, מגבירה את יכולת הגוף לספוג את מרכיבי התזונה המצויים בזרעים.
היוגורט עשיר בחלבון, שומן, אנזימים, סיבים תזונתיים, חיידקים פרוביוטיים, מינרלים, ויטמין E, נוגדי חימצון, ו B12.
כדאי לדעת:
ניתן להתשמש ביוגורט מותסס לטיפול ותמיכה במצבים שונים של הפרעות כגון: בעיות מערכת העיכול, מחלות נשימה, ומחלות עור, וכתוסף תזונה b 12.