טריקטו- Trikatu
בתקופה בה העיסוק בחולי ובריאות נמצא באופן יום -יומי בכותרות, נוכל להיעזר ברפואה ההודית המסורתית – האיורוודה. באיורוודה נמצא ידע רב בצמחי מרפא ובתבלינים שיעזרו לנו כתרופות ביתיות במצבים שונים. טריקטו, בסנסקריט-שלושת החריפים, היא תערובת מסורתית המורכבת משלושה תבלינים מוכרים ושמה מרמז לנו על אופייה.
- פלפל שחור-Piper nigrum
- פלפל ארוך(פיפלי)- Piper longum
- ג’ינג’ר יבש -Zingiber off.
בזכות הרכב התבלינים החריפים והמחממים, טריקטו תועיל בשיפור אש העיכול – “אגני”, תתאים למצבים של עיכול איטי ונפיחות בבטן, תשפר את הספיגה של המזון ותעזור בשריפת הפסולת ופינוי הרעלים בגוף. בנוסף היא תחזק את מערכת החיסון וההתגוננות במצבים של הצטננות, חום והצטברות של ליחה.
טריקטו מתאימה בעיקר לחוסר איזון של קאפה, האנרגיה החמה והחריפות של התבלינים עלולה להגביר ולהוציא מאיזון פיטה ועבור ואטה עלולה לגרום ליובש בשימוש ממושך.
הכנת התערובת:
כותשים את התבלינים השלמים כל אחד בנפרד לאבקה דקה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
נוטלים כמות שווה של כפית אחת מכל אחד מהם, מערבבים ושומרים בצנצנת זכוכית סגורה.
אופן השימוש: רבע כפית אבקה לערבב יחד עם חצי כפית – כפית דבש, פעם ביום בבוקר.
לתשומת לב! התערובת אינה מתאימה לנשים בהריון ומניקות.
לפני השימוש יש להתייעץ עם מטפל/ת איורוודיים.
מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה