טורטיות כוסמת עדשים אדומות ודוחן

טורטיות כוסמת עדשים אדומות ודוחן

אחד המתכונים האהובים עלי, כי הוא מתאים לכל ארוחה. אני מגישה אותו עם ממרח מלוח כגון טחינה, אבוקדו או חומוס, או ממרח מתוק כגון סילאן או “שוקולד נסיכים” (תערובת של טחינה עם סילאן).
קטניות ודגנים יחד הינם מקור מעולה למינרלים וויטמינים , סיבים תזונתיים וחלבון מלא. דוחן וכוסמת הינם דגנים ללא גלוטן, שנחשבים סופר פוד.

מרכיבים:

  • כוס כוסמת ירוקה, כוס עדשים אדומות, כוס דוחן , אשר הושרו יחד ללילה בקערה עם הרבה מים (כי הם סופחים הרבה נוזלים).
  • כפית מלח הימלאיה
  • חצי כפית מלח שחור
  • כפית פתיתי שמרי בירה
  • כף זעתר

הכנה:

  1. לשטוף ולסנן היטב את תערובת הדגנים והקטניות.
  2. להניח בבלנדר עם כל התבלינים.
  3. לכסות במים ולטחון. עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  4. לחמם מחבת היטב (עדיף נון סטיק ואז אפשר בלי שמן, או שניתן להשתמש במעט שמן)
  5. לצקת מצקת (או שתיים) מהתערובת ולשטח על ידי הטייה של המחבת לכל הכיוונים.
    לתת לכל צד להתבשל 3 דקות (*) על אש בינונית, עד שהטורטיה מתנתקת מהמחבת בעזרת כף עץ
    (*סבלנות היא שם המשחק פה , זה חשוב לחכות כדי לקבל צורה של טורטיה)
  6. להפוך ולתת עוד 3 דקות לצד השני.
  7. להשגיח שהטורטיה לא תישרף.

להגיש חם או קר, עם ממרח או לצד תבשיל, בתור מנת צד או בתור מנה עיקרית עם הרבה ירקות.

בתיאבון ולבריאות.