חלב

חלב

 

חלב בריא לנו ?

בכל מה שקשור לחלב הדעות חלוקות, יש השותים חלב ויש הנמנעים ממנו מטעמי בריאות ואידיאולוגיה. מנקודת מבט איורוודית החלב, כשהוא באיכות ובכמות הנכונים, טוב עבורנו.

בהודו הפרות נחשבות קדושות ולכן החלב המגיע ישירות מהן נחשב מתנת האלים. האיכויות הטובות של החלב המוזכרות בספרות האיורוודית היו נכונות לתקופה בה הפרות שוטטו בחופשיות באחו, אכלו אוכל טבעי וקיבלו טיפול אוהב. המצב היום אחר, הרכב החלב והאיכויות שלו השתנו והוא הפך להיות חלק מתעשייה גדולה על כל המשתמע מכך. האיורוודה רואה בחלב מזון איכותי, סטווי ומלא בפראנה. החלב מחזק, בונה את הרקמות, משפר את החוסן והחיוניות, ולשם כך עליו להיות טרי, טהור ואורגני.

 

סוגי חלב והתאמתם לדושות

חלב פרה – טעמו מתוק, אנרגיה קרה, איכויות: כבד ושומני.

מאזן ואטה ופיטה ומגביר קאפה.

חלב עיזים – טעמו מכווץ ומתוק, אנרגיה קרה, איכות קלה.

מאזן פיטה, מתאים בצריכה מתונה עבור קאפה ומגביר ואטה.

חלב כבשים – טעמו מתוק, אנרגיה חמה ואיכות כבדה.

מאזן ואטה ואינו מתאים לפיטה וקאפה.

חלב באפלו – טעמו מתוק, אנרגיה קרה, איכותו כבדה מאוד.

מאזן ואטה ופיטה ואינו מתאים לקאפה.

 

איך מומלץ לשתות חלב ? 

יש להרתיח את החלב לפני שמשתמשים בו. אפשר לשתות אותו חם, פושר או בטמפרטורת החדר.

יש לשתות את החלב בנפרד ממאכלים אחרים, חצי שעה לפני הארוחה או כשעתיים אחריה.

צירופי מזון שאינם משתלבים עם חלב: בננות, דובדבנים, מלון, פירות חמוצים, קיצ’רי, לחם עם שמרים.

בכדי להקל על העיכול והספיגה של החלב מומלץ להוסיף לו תבלינים כמו: ג’ינג’ר, קינמון, כורכום, הל, פלפל שחור.

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה