חטיף אצת נורי
חטיף אצת נורי 🌀 היא דלת פחמימות, דלת שומן, טבעונית ונטולת גלוטן. והמתכון הזה מספיק טוב כחטיף בריא אפילו לאמצע הלילה, כפי שאצלינו מכנים אותו חטיף דמדומי האלים🌀
את המתכון הזה אפשר להכין בתנור או על המחבת. תוך פחות מ-5 דקות תהיה לכם קערית של חטיף פריך ומלוח חומרים: חבילת יריעות אצת נורי (ניתן להשיג בבתי הטבע, ובסופר) מספריים ומברשת מטבח שמן שומשום מלח גס שומשום תבלינים לפי הטעם (לא חובה), צ’ילי חריף למי שאוהב. אופן ההכנה: גיזרו את הנורי לגודל שייכנס למחבת שלכם. רססו או מרחו בשמן שומשום צד אחד של האצה ופזרו מלח, תבלינים ושומשום כראות עיניכם. צלו במשך כ-15-10 שניות לכל צד במחבת חמה והניחו בצד. אם בחרתם לעבוד עם תנור, הניחו את האצות בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לכ-7 דקות, או עד שהאצה מתייבשת ונהיית פריכה. לאחר שהכנתם מספיק דפים לצריכה אישית, זוגית או קבוצתית, ערמו בקערה והגישו🌀 (אפשר להגיש כתוספת לסלט או מרק ) ערך תזונתי אצת נורי: אצות הן בין המזונות העשירים ביותר בערכים תזונתיים שיש, מורידות כולסטרול, מעניקות תחושת קרקוע ובחלקן יש אפילו B12. האצות מספקות מגוון גדול של מינרלים וויטמינים: סידן, ברזל ויוד, ויכולות לעזור באיזון הורמונאלי ואיזון בלוטת התריס. הן מקור לוויטמין C (יותר מתפוז), ואפילו את מכילות אחוז גבוה של חלבון . כדאי להוסיף את האצות לתזונה בהדרגתיות. לוקח בין שבוע לשבועיים לגוף להסתגל ולעכלן כמו שצריך. כמו כן לוקח זמן להתרגל לטעם, (אצות הן טעם נרכש) מומלץ לאכול כף עד שתיים ביום, כמות מוגזמת של אצות עלולה ליצור עודף מינרלים בגוף. בתיאבון! רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️