זרעי כוסברה
זרעי הכוסברה הינם תבלין הנמצא בכל מטבח בהודו בזכות טעמם והניחוח המעודן שלהם. בנוסף, יש לזרעים תכונות ריפוי מיוחדות. על פי האיורוודה לכל חומר בטבע, אם זה צמח מרפא, מזון או תבלין, יש את התכונות המיוחדות לו: טעם, אנרגיה (מחמם או מקרר), פעולה (קרמה) והשפעה הנוצרת לאחר העיכול. כשאנו בוחרים להשתמש בחומר או מוצר מזון נתייחס לכל התכונות האלו ונתאים אותם לאדם ולמטרת השימוש.
התכונות של זרעי כוסברה:
טעם: מכווץ, מר
איכות: קלה, שומנית
אנרגיה: חמה
דושה: זרעי הכוסברה מתאימים לשלושת הטיפוסים, במיוחד לפיטה
פעולה: משתנת, מפנה רעלים, הוצאת עודף חום מהגוף, הקלה בתחושת צימאון, שיפור העיכול, הפגת ריח רע מהפה, שיפור חוש הטעם, מעוררת תיאבון.
המיוחד בזרעי הכוסברה שעל אף האנרגיה המחממת המאפיינת אותם, השפעתם מקררת.
זרעי כוסברה טובים לשמירה על תפקוד מערכת השתן, שטיפה של רעלים שהצטברו בגוף, פינוי עודף חום וקירור במצבים של עודף פיטה (Pitta ), גלי חום בגיל המעבר, הגברת ה”אגני” (אש העיכול) יחד עם הרגעת מערכת העיכול.
חליטת זרעי כוסברה
חליטה חמה
הכנה:
כפית זרעים כתושים מעט בכוס מים רותחים. מכסים את הכוס וממתינים כ-5 דקות. מסננים ושותים.
אפשר לשתות מהחליטה פעם – פעמיים ביום.
חליטה קרה
הכנה:
כפית זרעי כוסברה שלמים בכוס מים בטמפרטורת החדר. מכסים את הכוס ומשרים למשך הלילה.
מסננים ושותים בבוקר על בטן ריקה, פעם ביום.
מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה