התבשיל האידאלי לניקוי רעלים

התבשיל האידאלי לניקוי רעלים

 

תקופת ניקוי הרעלים נועדה לתת לגוף פסק זמן ולאפס את להרגלי האכילה שלנו. תזונת הניקוי פשוטה ומתמקדת רק במעט מזונות קלים לעיכול. הקיצ’רי הוא מזון אידאלי לניקוי רעלים, הוא מזין ומספק לגוף את האנרגיה הדרושה לו ומתאים לאיזון שלושת הדושות. הקיצ’רי קל להכנה ומשלב אורז בסמטי לבן, אפשרי גם אורז מלא ועדשי מאש. למרות שקטניות יכולות להיות עבור אנשים מסוימים קשות לעיכול, המאש נחשבת  קטנייה המתעכלת בקלות, ומה עוד שלתבשיל מתווספים תבלינים שעוזרים בעיכול ומונעים גזים.

תקופת ניקוי הרעלים כולה יכולה להימשך 3-21 ימים. מתחילים בימי הכנה ומסיימים בחזרה הדרגתית לשגרה.

משך ימי הניקוי בפועל 3 עד 7 ימים.

התזונה בימי הניקוי מתבססת על תבשיל הקיצ’רי.אוכלים מהתבשיל לאורך כל היום ולפחות שלוש

ארוחות. אוכלים עד לתחושת שובע, אבל לא לאכול יותר ממה שנחוץ.

חשוב לשתות במשך היום 8-12 כוסות מים חמימים וגם חליטות.

 

מתכון להכנת קיצ’רי

המצרכים :

1 כוס אורז בסמטי

1 כוס עדשי מאש קלופות

2 כפות גהיי

תבלינים:

מקל קינמון

4 תרמילי הל שלמים

4 ניצני ציפורן שלמים

3 עלי דפנה

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית מלח הימלאיה

6 כוסות מים

הוראות הכנה :

שוטפים היטב את האורז והעדשים עד שהמים צלולים ומניחים בצד.

מחממים  בסיר על להבה בינונית את הגהיי, מוסיפים לו את התבלינים השלמים לאחר כדקה מוסיפים את עלי הדפנה. כשהתבלינים מתחילים להפיץ ריח, מוסיפים את הכורכום ומיד אחריו את האורז והעדשים,ומערבבים.

מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות כשהסיר פתוח ללא מכסה.

מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

 

*טיפוסי קאפה יכולים להוסיף לתערובת התבלינים כ-6  גרגרי פלפל שחור שלמים. כמו כן יכולים להקטין את כמות המים במתכון ל-5 כוסות מים ולקבל תבשיל פחות לח.

 

 

תבשיל הקיצ’רי מזין ומנחם ולכן יתאים למצבים בהם הגוף חלש ונרצה להזין ולחזק אותו: בתהליכי ניקוי, לאחר לידה, לאחר מחלה וכשנרגיש שהואטה מתגברת (מצבים של חוסר שקט, בעיות שינה ובעיות עיכול).

מאת טלי מסריק – מטפלת ברפואת האיורוודה