המלצות לסתיו

המלצות לסתיו

 

הימים החמים והלחים של הקיץ חולפים להם, ומזג האוויר משתנה, מתחיל הסתיו. מזג אוויר הפכפך, המתאפיין בימים חמים ויבשים וימים קרירים וגשומים, מזג אוויר של ואטה. אם בקיץ, שהוא עונה של פיטה, רצינו לצנן את הגוף במאכלים עם איכות קרה, בסתיו נרצה לאזן את ואטה, המתאפיינת בתנועתיות, קלות, יובש, חספוס וקור, בעזרת מזון ואורח חיים המנוגדים למאפיינים אלו.

המלצות לתזונה בסתיו:

ארוחות מזינות, אוכל מבושל, חם ולח בתוספת שומניות, גהיי או שמן.

להוסיף תבלינים מחממים לתבשילים.

ארוחות בזמנים קבועים.

הרכב הארוחות:

ארוחת בוקר – דייסה או תבשיל דגנים מתובל

ארוחת צהריים – תבשיל דגן יחד עם קטניות קטנות (עדשים,קלות יותר לעיכול) וירקות מבושלים.

ארוחת ערב – ארוחה חמה, קלה לעיכול, מרק מירקות שורש, ירקות מבושלים או מאודים.

מומלץ להוסיף לתפריט פירות מתוקים ומעט זרעים ואגוזים.

לאלו שאוכלים גבינות ושותים חלב –  מומלץ להוסיף לגבינות תבלינים לשיפור העיכול, כגון: זעתר או עשבי תיבול אחרים, כמון ומעט פלפל שחור. חלב יש לבשל ביחד עם תבלינים ולשתות חם או פושר.

חליטות: ג’ינג’ר, קינמון, שומר, ליקוריש, עלי דפנה, הל.

אורח החיים המומלץ בסתיו:

שגרה קבועה

עיסוי עצמי ((abhyanga עם שמן שומשום מחומם לטמפרטורה נעימה. העיסוי מומלץ בבוקר על בטן ריקה ולאחריו רחצה במים חמימים.

תרגול יוגה ומדיטציה – תרגול מקרקע ומרגיע.

להקדים ללכת לישון (בסביבות 22:00). לתת לגוף מנוחה מספקת המאפשרת התחדשות טובה של הרקמות.

הסתיו הינו זמן טוב לניקוי רעלים מעודן ולהכנה לעונת החורף.

 

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה