הינג – תבלין ותרופה ביתית מהמטבח ההודי

הינג – תבלין ותרופה ביתית מהמטבח ההודי

חילתית בעברית, אספטידה בלועזית, או הינג   Hing  –בהינדי.

להינג ריח חזק וארומטי, טעמו מזכיר את טעם השום והבצל והוא מהווה סוג של תחליף עבור אנשים

שחיים על-פי ערכי היוגה ונמנעים מאכילת שום ובצל.

הינג משתלב נהדר בתבשילי עדשים וקטניות ומביא עמו את ניחוחות הבישול ההודי.

הוא שייך למשפחה הבוטנית של הסוככיים, ומצטרף לרשימת תבלינים המוכרים לנו יות, כגון: זרעי כמון,

זרעי כוסברה,זרעי שומר, זרעי סלרי.

ההינג, בשונה מהם, הינו שרף מיובש, רך ודביק המופק משורש הצמח. צבעו חום צהבהב ,טעמו

חריף ואיכותו מחממת.

בנוסף להיותו תבלין נפלא הוא משמש גם כצמח מרפא האוצר בתוכו תכונות ריפוי רבות .
הוא מוכר עוד מהעת העתיקה כתבלין וכתרופה, ומשתלב בפורמולות שונות ברפואת האיורוודה
ומוזכר על-ידי הרמב”ם ובמשנה.

עוצמתו של השרף חזקה מאוד, ובכדי להתאים אותו לשימוש כצמח ומרפא וגם כתבלין הוא עובר תהליך של טיהור, הנעשה בטיגון של השרף בגהיי. כתבלין, ההינג מגיע כאבקה המדוללת בתערובת

יחד עם אבקת כורכום וקמח, ובשל הטעם הדומיננטי שלו נוסיף ממנו לתבשילים רק קמצוץ קטן.

פעילות רפואית של הצמח:

עוזר בעיכול ובספיגה, מונע גזים (גם עוזר לשחרר גזים כשהבטן נפוחה), מעורר תיאבון, נוגד עוויתות, נוגד כאב, נוגד עצירות, נוגד טפילים ותולעי מעיים. מסדיר את הזרימה הטבעית בגוף: מחזור הדם, המחזור החודשי. מועיל לבעיות נשימה, אסטמה, בעיות לב.

ניתן להשיג הינג במכולות הודיות ברחבי הארץ.

 

 

 

מאת: טלי מסריק – מטפלת בכירה ברפואת האיורוודה