הטעם העפיץ

הטעם העפיץ 

 

האיורוודה מדברת על שישה טעמים וכולם נחוצים עבורנו. הטעם משפיע עלינו באופן שונה בהתאם לטבע המולד שלנו,גילנו, עונות השנה ומצבנו הגופני הנוכחי. לכל מאכל יש טעם אחד או שניים שהם דומיננטיים. אנחנו מגיבים לטעמים מרגע המגע שלהם בלשון, לשון יבשה אינה מסוגלת להרגיש את הטעמים בבירור. הטעם העפיץ הוא טעם של יובש, הגורם לכיווץ וייבוש מיידי בריריות הפה. הטעם העפיץ מורכב מהיסודות אוויר ואדמה.

 

המאפיינים של הטעם העפיץ:

אנרגיה: קרה

איכויות: יובש, כבדות

התאמה לדושות: מאזן פיטה וקאפה ומגביר ואטה.

 

הטעם העפיץ מייבש וסופג לחות, עוזר לפינוי רעלים, ניקוי עודפי ריר ולחות מהרקמות. משפר את טונוס השרירים,עוזר במיצוק הצואה, עוזר בהחלמה של כיבים ועוצר דימומים.

צריכה מוגזמת מהטעם העפיץ עלולה לגרום לתחושת צמא, החלשות ה”אגני” (אש העיכול) ואובדן תיאבון, עצירות, האטה בתנועת מחזור הדם, התכווצויות שרירים ובעיות במערכת העצבים וקשיי שינה.

מבחינת הפן הרגשי זהו טעם מקרקע, עוזר לארגן ולסדר מחשבות. כשהוא בעודף, רגשות של כיווץ קשורים בפחד ובנסיגה, קיבעון וחוסר עניין.

דוגמאות למזונות עפיצים:

רימון, בננות לא בשלות, חמוציות, גרגירי חומוס, במיה, כרוב, כרובית, שעועית ירוקה, חסה, אפונה וכורכום.

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה