הטעם המתוק
הטעם המתוק מושך אותנו באופן טבעי, טעם סטווי שפעולתו אנבולית ומחזקת ומקושר לתחושות נעימות של אהבה, אושר, חמלה ונחמה.
הטעם המתוק מורכב מהיסודות מים ואדמה.
האנרגיה שלו מקררת.
האיכויות שלו הן בהתאם ליסודות מהם הוא מורכב, כבד כמו האדמה לח וקר כמו המים.
מתאים לדושות ואטה ופיטה.
המתוק מגיע אלינו מסוכרים ופחמימות המעלים את האנרגיה בגוף. מאכלים מתוקים מחזקים ותומכים בכל שבע הרקמות בגוף: פלסמה, דם, שריר, שומן, עצם, מח העצם ונוזלי מערכת הרבייה. הטעם המתוק מחזק את החושים, תורם לאיכות הקול, משפר את מרקם העור, מחזק את השיער, מקל על תחושת צמא, צרבת, תורם ליציבות השלד והשרירים ומעלה במשקל.
לטעם המתוק יתרונות רבים אבל כדאי לא להגזים ולאכול ממנו יתר על המידה כי אז נסבול מכבדות, השמנת יתר, בעיות במערכת הנשימה, עודף ליחה, גודש נוזלים, בצקות וסוכרת.
מזונות מתוקים לדוגמא: אורז, חלב ומוצריו, גהיי, חיטה, לחם, תמרים, קוקוס ופירות מתוקים אחרים, דבש, ליקוריש, שקדים, שעועית מאש, עדשים אדומות, מלפפון, בטטה ועוד.
טיפוסי קאפה יכולים לאזן את המאכלים המתוקים בעזרת תבלינים מחממים וחריפים ולאכול מהם בכמות קטנה.
מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה