הטעם המר
הטעם המר פחות אהוב עלינו אבל חיוני לבריאותנו.
המר הוא אחד מששת הטעמים מלבד מתוק, מלוח חמוץ, חריף ומכווץ.
לכל טעם יש את התכונות והמאפיינים המיוחדים לו. התכונות משפיעות על פעולת העיכול וההזנה של הרקמות בגוף ובנוסף יש להן השפעה ברובד הרגשי. כל אחד מששת הטעמים מורכב משני יסודות בדומה לדושות. הטעם המר מורכב מהיסודות מרחב ואוויר.
מאפייני הטעם המר:
קלות ויובש
אנרגיה : קרה.
מזונות בטעם המר מתאימים לפיטה וקאפה ומגבירים את ואטה (הטעם המר וואטה מורכבים מאותם יסודות ).
יסודות האויר והמרחב מתאפיינים בקלות וביובש, האוויר מלבה את אש העיכול וגורם לניקוי רעלים ושומנים. הטעם המר ממריץ את פעולת הכבד וכיס המרה ובכך עוזר להוצאת חום ולחות עודפים מהגוף. הוא מנקה את הדם, מקל על תחושת הצמא ומגרה את מיצי העיכול והתאבון.
הטעם המר מתאים למצבים של חום, בעיות עור, גרד, צריבה ומומלץ במיוחד בטיפול בסוכרת.
המר אינו מומלץ לאנשים רזים (טיפוסי ואטה), לסובלים מתחושת קור, חולשה ולנשים בהריון.
מהפן המנטאלי הוא תורם לצלילות מחשבתית ובהירות, בעודף יגרום לתחושת מרירות, בדידות ודחייה.
מזונות בטעם המר :
חסה ועלים ירוקים, מלון מר (קארלה ), ארטישוק, תבלינים: כורכום , חילבה
חליטות צמחים: תה ירוק, שיבה, מרווה
מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה