הטעם המלוח
הטעם המלוח הוא טעם דומיננטי ומרגישים בו מיד. אוכל חסר מלח יהיה תפל, ואילו בעודף הוא ישתלט על הטעמים האחרים. את הטעם המלוח נמצא במזון, כתבלין: מלח ים, מלח שולחן, מלח הימלאיה, מלח שחור, וכן ברטבי סויה שונים, בסלרי ובאצות ים.
הטעם המלוח מורכב מהיסודות מים ואש.
אנרגיה: מחממת
איכויות: כבד, שמנוני ולח, סופח נוזלים ולקסטיבי.
השפעה על הדושות: מאזן ואטה.
משפיע בעיקר על הרקמות: פלזמה, דם, שריר, שומן ומערכת העצבים.
הטעם המלוח משפר את יכולת העיכול, הספיגה והפינוי, האיכות השמנונית והלחה גורמת להפרשה מוגברת של רוק ומסייעת לריכוך ולפירוק המזון, יסוד האש והחום מגבירים את ה”אגני”. בנוסף הטעם המלוח תומך בפעולת השרירים, מונע עווית ונוקשות, מאזן את הנוזלים בגוף ומסייע בתפקוד מערכת העצבים.
צריכה מוגזמת מהטעם המלוח תוציא מאיזון את הדושות פיטה וקאפה,עודף מלח עלול ליצור הצטברות של נוזלים, בצקת, פריחה בעור, יתר לחץ דם, דימום, כיבים, יובש בעור, קמטים והקרחה.
על סוגי מלח ואיזה מלח הוא הטוב ביותר, בניוזלטר הבא…
מאת טלי מסריק
מטפלת באיורוודה