דואה – תערובת מצרית
זה לא מטבל ולא תבלין זו תערובת אוורירית ולא טחונה לגמרי.
השם דואה נגזר מהמילה הערבית “לכתוש” מכיוון שהתערובת נכתשת לאחר קלייתה לשם קבלת מרקם גרגרי שאינו דומה לאבקה או לממרח אחיד.
החומרים:
100 גרם זרעי כוסברה.
250 גרם גרעיני שומשום.
2 כפות גרגרי כמון.
כף קימל.
150 גרם בוטנים (אפשר לרכוש כבר קלויים או לקלות בעצמכם).
150 גרם אגוזי מלך.
מלח.
מחבת לקלייה.
קערה לערבוב המצרכים לאחר קלייתם.
אופן ההכנה:
ארגנו את המצרכים מראש על מנת שלא תשכחו שום דבר. כדאי לקלות את הרכיבים כל אחד בנפרד.
קליית שומשום. החלו בקליית הגרעינים למשך- כ 5 דקות. ערבבו והשגיחו שלא ישרפו. יש לקלות את הגרעינים עד להזהבה שלהם או עד ששומעים פיצפוצים קלים.
עם סיום קליית השומשום העבירו אותו לקערה נפרדת ועברו לשלב הבא – קליית זרעי הכוסברה.
קליית זרעי הכוסברה. כאן, זמן הקלייה קצר יותר, בין 2-3 דקות. חשוב לערבב. גם כאן, יש לקלות את הכוסברה עד להזהבת מרבית הזרעים ולצרף אותם לגרעיני השומשום על מנת שיתחילו להתקרר.
במידה ורכשתם בוטנים קלויים ניתן לוותר על קלייתם. במידה ולא, מומלץ לקלות אותם למשך 3 דקות יחד עם אגוזי המלך ולהוסיף לקערה עם שאר המרכיבים.
הניחו לכל התערובת להתקרר מעט במשך 10-15 דקות.
תעבירו את התערובת לעלי ומכתש תכתשו באהבה ותהנו מהרייח⭐
אפשרות נוספת הכניסו את התערובת למעבד מזון.
הוסיפו את הכמון והמלח
מלח (תתחילו עם כף מלח)
לאחר טחינה של כמה שניות בידקו את מצב זרעי הכוסברה. אם אתם רואים שיש הרבה זרעים שלמים המשיכו לטחון עוד כמה שניות.
הכי פשוט שיש והכי טעים שיש
ניתן לפזר כמות נדיבה על ירקות, גבינות, טחינה, טופו, מטבלים …כל מה שאוהבים עם שמן זית איכותי ולחם מחמצת טוב🍞🥖
בתאבון!
רחלי טרשל 🕉️🕉️🕉️