דבש מתוק ומרפא

דבש מתוק ומרפא

 

הדבש הוא מזון חשוב ומוערך בזכות טעמו המתוק ובזכות סגולות הריפוי שלו, מתקופות עתיקות עד ימינו. בכתבי הוודות העתיקים מוזכרים הדבורה והדבש ויש להם מקום מקודש בהקשר לאלים. האיורוודה, הרפואה ההודית הקיימת כ-5000 שנה, מייחסת לדבש איכויות ריפוי רבות.

בכתבים הרפואיים הקלאסיים מוזכרים שמונה סוגי דבש. החלוקה נעשית לפי זני הדבורים, לכל זן

האיכויות הספציפיות לו.

באופן כללי, לדבש טעם מתוק ועפיץ עם אנרגיה מקררת (יש הטוענים מחממת). הוא מייבש וקל לעיכול.

בזכות טעמו העפיץ מיוחסת לדבש איכות “מגרדת”, המנקה רעלים ופותחת חסימות בערוצים

פנימיים בגוף. ערוצים מרכזיים כמערכת הנשימה והעיכול, וגם ערוצים מעודנים יותר ככלי דם קטנים.

הדבש מנקה את מערכת הנשימה מעודפי ליחה, מקל בהצטננות ובשיעול ומשפר את הקול.

במערכת העיכול יגביר את יכולת עיכול המזון ויעזור לטיפול בעצירות ובטחורים. על אף מתיקותו

משתלב הדבש בתפריט להפחתת משקל, אבל על הצריכה ממנו להיות בכמויות קטנות.

נשתמש בדבש לשיפור הראייה ולטיפול במחלות עור.

לריפוי ולאיחוי פצעים וכיבים בפנים הגוף וגם חיצוניים על פני העור.

הדבש נלקח כתרופה בפני עצמה או בשילוב צמחי מרפא. בזכות עדינותו ויכולת החדירה שלו

למקומות מעודנים עוזר בהטמעת חומרי המרפא בגוף.

דבש איכותי הוא טבעי, שלא עבר תהליכים תעשייתיים וללא תוספות סוכר.

יש להימנע מחימום הדבש (מעל 40 מעלות צלזיוס), כי אז משתנים הרכבו ואיכויותיו והוא הופך לרעיל.

דבש טבעי אינו מתקלקל ויכול להישמר לאורך שנים.

 

תרופות ביתיות:

אבקת ג’ינג’ר יבש עם מעט פלפל שחור ודבש – להקלה בנשימה ובצינון

חצי כפית דבש עם חצי כפית אבקת כורכום – לשיעול ולעודף ליחה

מריחת דבש חיצונית על פצע תחטא ותעזור להגלדתו

שתייה בבוקר על בטן ריקה של כוס מים פושרים יחד עם כפית דבש וכפית מיץ לימון – לניקוי הגוף מרעלים.

 

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה