דאל קלאסי

מרק מזין וממלא, מתאים ליום חורפי קר!

החומרים:

  • 3-4 יחידות צפורן
  • 3/4 כפית זרעי חרדל
  • 3/4 כפית זרעי כמון
  • 3/4-1 כפית אבקת כוסברה
  • 3/4-1 כפית אבקת כמון
  • 3/4-1 כפית כורכום או קארי
  • 1 מקל קנמון
  • 1-1.5 כפית מלח
  • 1.5 כפות זנגוויל קצוץ
  • 2-3 כפות שמן
  • 3-4 עגבניות חתוכות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2.5 כוסות עדשים כתומות
  • 3-4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  • לחמם שמן בסיר.להוסיפ את זרעי החרדל ולפצפץ אותם.
  • להוסיף זרעי כמון, לערבב, להוסיף צפורן ומקל קנמון ולערבב לעוד מספר שניות.
  • להוסיף את יתר אבקות התבלינים מלבד המלח.
  • להוסיף מיידית זנגוויל קצוץ, להשחים תוך כדי ערבוב כ 30 שניות.
  • לאחר מכן להוסיף את העגבניות לערבב, לכסות ולבשל כ 5 דק’ או עד ריכוך. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך.
  • לשטוף במסננת את העדשים. להוסיף את העדשים ואת המים, להביא לרתיחה ללא מכסה על אש גבוהה.
  • לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל לעוד כ 25 דק’ על אש נמוכה.
  • לכבות את האש ולכסות את הסיר. לפזר מעל כוסברה טרייה קצוצה.

בתאבון!

 

המתכון ניתן באדיבות על ידי איילה דיאז