מרק מזין וממלא, מתאים ליום חורפי קר!
החומרים:
- 3-4 יחידות צפורן
- 3/4 כפית זרעי חרדל
- 3/4 כפית זרעי כמון
- 3/4-1 כפית אבקת כוסברה
- 3/4-1 כפית אבקת כמון
- 3/4-1 כפית כורכום או קארי
- 1 מקל קנמון
- 1-1.5 כפית מלח
- 1.5 כפות זנגוויל קצוץ
- 2-3 כפות שמן
- 3-4 עגבניות חתוכות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2.5 כוסות עדשים כתומות
- 3-4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- לחמם שמן בסיר.להוסיפ את זרעי החרדל ולפצפץ אותם.
- להוסיף זרעי כמון, לערבב, להוסיף צפורן ומקל קנמון ולערבב לעוד מספר שניות.
- להוסיף את יתר אבקות התבלינים מלבד המלח.
- להוסיף מיידית זנגוויל קצוץ, להשחים תוך כדי ערבוב כ 30 שניות.
- לאחר מכן להוסיף את העגבניות לערבב, לכסות ולבשל כ 5 דק’ או עד ריכוך. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך.
- לשטוף במסננת את העדשים. להוסיף את העדשים ואת המים, להביא לרתיחה ללא מכסה על אש גבוהה.
- לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל לעוד כ 25 דק’ על אש נמוכה.
- לכבות את האש ולכסות את הסיר. לפזר מעל כוסברה טרייה קצוצה.
בתאבון!
המתכון ניתן באדיבות על ידי איילה דיאז