חלבון הינו מרכיב מרכזי בתזונה וצמחוניים וטבעוניים חייבים לשים לב לכך שהם מקבלים אותו בכמות מספקת ובצורה מגוונת על מנת לספק לגוף את כל חומצות האמינו החיוניות. מנה עתירת חלבון היא הדהל מקהני
מצרכים:
- 1/2 ק”ג שעועית אדומה
- 100 גר’ עדשים שחורות (או אורד דאל שחור)
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 מקל קינמון
- 5 תרמילי הל
- 3 מסמרי ציפורן
- 3 עלי דפנה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת כוסברה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אופצינלי)
- כף ג’ינג’ר כתוש
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1/4 מיכל חלב קוקוס
- כוסברה קצוצה
- מלח
- שמן לטיגון
אופן הכנה:
- את השעועית והעדשים משרים במים ללילה, ומבשליםעד התרככות
- מחממים שמן ומוסיפים קינמון, הל, ציפורן ועלי דפנה, עד שהם נקלים
- אז מוסיפים זרעי כמון מטגנים עד שמתפצפצים, מייד מוסיפים ג’ינג’רו מערבבים מעט.
- מוסיפים פפריקה חריפה, מערבבים ומוסיפים כורכום, אבקת כוסברה.
- לאחר כדקה מוסיפים עגבניות. אם יש צורך מוסיפים את מי הבישול של הקטניות.
- לאחר רתיחה מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות.
- מוסיפים מים אם צריך.
- מכניסים פנימה את השעועיתה אדומה והעדשים השחורים,
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ 10 דקות.
- ומוסיפים חלב קוקוס. מביאים לרתיחה עדינה
- ומכבים את האש, מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.