גספצו’ עגבניות קר
🍅🍅🍅
אחת המנות האהובות עליי בקיץ הגספצ’ו, מרק קר שמקורו באנדלוסיה (דרום ספרד)
החומרים:
ל 5 מנות גדולות
5 עגבניות גדולות 2 מלפפונים
3 פרוסות לחם לבן או חלה, (ללא הקרום הקשה)
כוסקוביות קטנות כרוב לבן
כפית אספדיטה (חלתית)
1 פלפל אדום, נקי וחתוך לרצועות גסות 1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד בינוני
אפשרות: פלפל חלפינו או צ’ילי חריף🌶️🌶️
1 כף עלי פטרוזיליה וכף כוסברה
10 עלי זעתר
10-8 קוביות קרח
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה
להגשה
2 מלפפונים, חתוכים למקלות דקיקים או קוביות טופו מטוגנות, או קרוטונים
קוביות קרח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים את העגבניות, חוצים אותן ומעבירים לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
ההגשה: יוצקים את המרק לקערה,מוסיפים קוביות קרח מעטרים במלפפון או קרוטונים, מטפטפים קצת שמן זית ומעט פלפל. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.
לשמור מכוסה במקרר🍅
עגבניה ערך תזונתי:🍅
על פי הגדרות בוטניות היא נחשבת לפרי, אבל מבחינה קולינרית היא נחשבת לירק
העגבנייה הגיעה אלינו ממקסיקו ומשתייכת למשפחת הסולניים, היא עשירה בויטמינים c, k, b6. ברזל, אשלגן, סוכרים,סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון ליקופן ובטא קורטן.
הליקופן( שגם נותן לה את הצבע האדום) הוא אנטיאוקסידנט חשוב מאוד המסייע רבות לגוף למניעת סרטן ועוד. רמת הליקופן הנספגת בגוף עולה בעת צריכת מוצרי עגבניות מעובדים כגון קטשופ, שימורים וכ’ו, כיוון שהוא נספג בצורה טובה יותר במגע עם שומן.
בתאבון!
רחלי טרשל 🕉️🕉️🕉️