גולב ג’אמון

חטא עגול ומתוק – זה מה שזה. אולי הממתק ההודי הכי מוכר והכי ממכר : )

אל תחשבו על בריאות וקלריות, גולב ג’אמון זה לא בשביל הגוף, זה בשביל הנשמה.

מצרכים יבשים :

  • 220 גר’ אבקת חלב אמיתית (לפחות 30% שומן)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה ( 5 גר’)
  • 140 גר’ קמח
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית הל טחון מסונן

רטובים:

  • 25 גר’ חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ”ל)
  • שמן לטיגון עמוק כאשר יש לפחות 3 ס”מ גובה של שמן בסיר/מחבת.

לסירופ:

  • 1 ק”ג סוכר
  • 1.5 ליטרים מים
  • מעט מי ורדים
  • קורט הל טחון ומסונן

הוראות הכנה 

  • מערבבים את כל היבשים וההל,
  • מוסיפים שמנת וחמאה ומערבבים במהירות לבצק אחיד בלישה מעטה ככל שניתן.
  • מחממים שמן על להבה נמוכה ומכינים צלחת עם נייר סופג.
  • יוצרים כדורים בקוטר של 2 ס”מ ומניחים בצלחת נפרדת.
  • כדי ליצור כל כדור יש למעוך היטב את ההבצק בין כריות כפות הידיים
    ואז לייצור בתנועות גלגול עם כפות ידיים פרושות כדורים חלקים ללא חריצים.
  • בודקים שהשמן במידת החום הרצויה: מכניסים חתיכה קטנה של בצק עודף לשמן,
    הבצק צריך להישאר על הקרקעית למשך כ 2 שניות ואז לצבור בועות ולצוף.
  • אם השמן חם מידי הבצק יעלה בועות ויצוף מיידית, אם השמן קר מידי הבצק יישאר בקרקעית הסיר.
  • מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני/נמוך והופכים את הכדורים מידי פעם עד לקבלת צבע חום צהוב משני הצדדים,
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

 

לסירופ:

  • מרתיחים בסיר נפרד את הסוכר, המים וההל לכשלוש דקות של רתיחה.
  • מוסיפים מי ורדים ומניחים לקירור
  • כשהסירופ פושר מוסיפים את הכדורים המטוגנים לתוך הסירופ. 

תנו לכדורים לספוג את הסירופ ותתענגו : )