חטא עגול ומתוק – זה מה שזה. אולי הממתק ההודי הכי מוכר והכי ממכר : )
אל תחשבו על בריאות וקלריות, גולב ג’אמון זה לא בשביל הגוף, זה בשביל הנשמה.
מצרכים יבשים :
- 220 גר’ אבקת חלב אמיתית (לפחות 30% שומן)
- 1/2 שקית אבקת אפיה ( 5 גר’)
- 140 גר’ קמח
- קורט מלח
- 1/2 כפית הל טחון מסונן
רטובים:
- 25 גר’ חמאה רכה
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ”ל)
- שמן לטיגון עמוק כאשר יש לפחות 3 ס”מ גובה של שמן בסיר/מחבת.
לסירופ:
- 1 ק”ג סוכר
- 1.5 ליטרים מים
- מעט מי ורדים
- קורט הל טחון ומסונן
הוראות הכנה
- מערבבים את כל היבשים וההל,
- מוסיפים שמנת וחמאה ומערבבים במהירות לבצק אחיד בלישה מעטה ככל שניתן.
- מחממים שמן על להבה נמוכה ומכינים צלחת עם נייר סופג.
- יוצרים כדורים בקוטר של 2 ס”מ ומניחים בצלחת נפרדת.
- כדי ליצור כל כדור יש למעוך היטב את ההבצק בין כריות כפות הידיים
ואז לייצור בתנועות גלגול עם כפות ידיים פרושות כדורים חלקים ללא חריצים. - בודקים שהשמן במידת החום הרצויה: מכניסים חתיכה קטנה של בצק עודף לשמן,
הבצק צריך להישאר על הקרקעית למשך כ 2 שניות ואז לצבור בועות ולצוף. - אם השמן חם מידי הבצק יעלה בועות ויצוף מיידית, אם השמן קר מידי הבצק יישאר בקרקעית הסיר.
- מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני/נמוך והופכים את הכדורים מידי פעם עד לקבלת צבע חום צהוב משני הצדדים,
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
לסירופ:
- מרתיחים בסיר נפרד את הסוכר, המים וההל לכשלוש דקות של רתיחה.
- מוסיפים מי ורדים ומניחים לקירור
- כשהסירופ פושר מוסיפים את הכדורים המטוגנים לתוך הסירופ.
תנו לכדורים לספוג את הסירופ ותתענגו : )