ג’אגרי – Jaggery

ג’אגרי – Jaggery

 

ג’אגרי (המוכר גם בשם גוד- gud) הוא סוכר גולמי המופק מקנה סוכר. מדובר בסוכר שאינו עבר תהליך זיקוק מלא של הפרדת המולסה מהגבישים. מרקמו לח והוא עשיר במינרלים ובמיוחד בברזל. נמצא אותו כגוש מוצק בגוונים של חום כהה או זהבהב, תלוי בתכולת המים אשר נותרה בו.

הג’אגרי משמש למאכל ומצוי מאד במטבח ההודי. בין היתר, הוא משמש כמרכיב בהכנות רפואיות של סירופים מותססים איורוודים. הוא ראוי לשימוש רק כשנה לאחר הכנתו, שנה של התיישנות בה רוב הנוזלים שבו מתייבשים – ואז הוא בריא למאכל. יתרונותיו – מחזק, מעשיר את רקמת הדם, טוב ללב, מקל על זרימת השתן, מקל במצבים של עצירות, מגביר תאבון ועוזר בכאבי ראש.

היסודות הדומיננטיים שלו הם אדמה ומים, האנרגיה שלו חמה והוא יתאים במיוחד לטיפוסי ואטה. הלחות שבו מגבירה קאפה והאנרגיה החמה שלו מגבירה פיטה.

 

יש לזכור כי הג’אגרי הוא ממתיק ולכן, יש לצרוך ממנו במתינות.

ניתן להשיג את הג’אגרי בחנויות המוכרות מוצרי מזון אסייתי.

 

הכנה ביתית ואפקטיבית להקלה על התקררות ושיעול:

נערבב מעט ג’אגרי עם קמצוץ אבקת ג’ינג’ר יבש וקמצוץ אבקת פלפל שחור.

מומלץ בבוקר על בטן ריקה ולאחר ארוחת ערב.

 

(נכתב על ידי טלי מסריק, מטפלת באיורוודה)