בתוך אוזן המן
הפרג מוכר כמילוי הטעים של אוזני ההמן, אבל לא רק.
זרעי הפרג בטעמם האגוזי, מוכרים בהיבט הקולינרי כתוספת לתבשילים ולעוגות, וכגרגירים השחורים המפוזרים על הלחם.
אבל יש להם גם איכויות חשובות כצמח מרפא.
זרעי הפרג מכילים כמות גדולה מאד של סידן, אשלגן, אבץ, מגנזיום ומינרלים נוספים.
הם עשירים בוויטמינים ממשפחת B כגון: תיאמין, נאצין, חומצה פולית, וויטמינים המשתתפים בחילוף החומרים של פחמימות ושומנים.
זרעי הפרג בראייה איורוודית:
טעם: מתוק ועפיץ
איכויות: כבד, שומני
אנרגיה: מקררת
התאמה לדושות: ואטה ופיטה.
היתרונות הבריאותיים של זרעי הפרג:
הרגעה, מניעת נדודי שינה, בריאות הלב, מניעת שיעול, (במיוחד שיעול יבש), מניעת סוכרת, הקלה בכאבי בטן, חיזוק השיער, בריאות העור ובריאות העצם.
משקה לשינה רגועה
רכיבים:
1 כוס חלב, יכול להיות גם חלב שקדים
2 כפיות זרעי פרג
קמצוץ אבקת אגוז מוסקט
מעט סוכר להמתקה (ניתן לוותר עליו)
הכנה:
קולים את זרעי הפרג במחבת יבשה ללא שימון, עד לשלב בו הזרעים משנים את צבעם לזהוב.
טוחנים את הזרעים לאבקה בעזרת מכתש ועלי ומניחים בצד.
מרתיחים את החלב בסיר קטן, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג הטחון וקמצוץ אגוז מוסקט.
מערבבים ושותים כשהחלב עדיין חם.
המשקה מתאים לשתייה בלילה, מעט לפני שנכנסים למיטה. השילוב של הפרג יחד עם אגוז המוסקט משרה רוגע ועוזר לשינה שקטה.
מאת טלי מסריק – מטפלת בכירה ברפואת האיורוודה