‘ביצה’ -טבעונית לחג הפסח
ביצה מעולם הצומח? כן כן יש כזה דבר
מזון מלא ב-חירות וחופש
המרכיבים
כוס חלב שקדים
חצי כוס קרם קוקוס
100 גרם טופו קדיתא לא מהונדס
שתי כפיות אגר (ג’לטין צמחי מאצות, להשיג בחנות טבע)
חצי כפית מלח הודי שחור (להשיג בחנות טבע במשקל, למלח ההודי יש טעם גופריתי שמזכיר ביצה)
קורט אגוז מוסקט
מעט כורכום
הוראות הכנה
לרסק בבלנדר את כל הרכיבים חוץ מהכורכום ולחמם על אש קטנה, לאחר הרתיחה לצקת 3/4 מהכמות לקעריות בצורת ביצה.
לקרר חצי שעה במקרר
לאחר שהמסה התקררה קורצים חצי עיגול מליבת צורת הביצה (עם כפית).
את החומר שקרצנו לחמם שוב ולהוסיף את הכורכום, לקבלת צבע צהוב.
לצקת את התערובת הצהובה לשקעים שב”ביצים” ולקרר שוב.
[הטריק לחילוץ הביצה הוא לשים את המסה על גבי תבנית שעטופה בניילון נצמד – מה שיאפשר חילוץ הביצה בקלות ] בברכת חג חירות שמח מלא התחדשות ועוצמה 🌿 תמרה צוברי וצוות שיבננדה 💜