בורשט, מרק עם סלק

בורשט, מרק עם סלק

 

*מבשלים כמה סלקים שטופים ומקולפים עד התרככות, אפשר להוסיף ממש מעט מיץ לימון כדי לשמור על צבע הסלקים בזמן הבישול ולהוסיף טעם חמצמץ למרק. מוציאים מקררים.
*לתוך המים בהם בושלו הסלקים מוסיפים כרוב חתוך דק דק, כמה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וגזר מגורד, סלקים שבושלו מגורדים, עלה דפנה, מלח, כדורי פלפל שחור (אם אוהבים) ותבלינים כפי רצונכם. אפשר להוסיף עוד מים, במקרה הצורך.
*אם יש את החלקים העליונים יפים של הגזר ושל סלק, אפשר להוסיף אותם גם, בלי העלים לתוך המרק.
*מי שרוצה יכול להוסיף קטניה מבושלת. באופן מסורתי מוסיפים שעועית אדומה (רצוי מאוד אורגנית), אבל אפשר גם חומוס, שעועית לבנה ודומיהן.
* לקראת סוף בישול אם אוהבים אפשר להוסיף ממש מעט עגבניות חתוכות או עגבניות מרוסקות. לעיתים מאזנים את הטעמים עם מעט סוכר חום. אך אם הגזרים והסלקים מתוקים, אז ממש אין צורך:)
* מבשלים את הכל על אש קטנה עד שהירקות בעיקר הכרוב ותפוחי אדמה מוכנים.
*אם יש, כמה דקות לפני סוף הבישול נהדר להוסיף את העלים הירוקים העליונים של סלקים ולבשל עד שמוכנים, רכים. בעונה מוכרים את העלים מצורפים לסלקים.
*מגישים עם עלים ירוקים חתוכים דק מעל: פטרוזיליה, שמיר, או העלים העליונים של הגזרים.
*לצד המרק מגישים לחם שחור, אך טעים עם כל לחם נהדר.
אם הוספת קטניה למרק, והלחם יש לכם ארוחה מלאה.
*למי שאוכל חלבי, באופן מסורתי מוסיפים שמנת חמוצה בזמן ההגשה לתוך הצלחת.
*אם המוצרים בהם אתם משתמשים הם אורגניים או מגידול עצמי, זה נהדר. ואם לא, נהדר גם! בכל מקרה תברכו את המוצרים והמים לבישול, ותקדישו  לבריאה, כך יהיה עוד יותר טעים ומזין.
בתאבון 🍲