בורקס טבעוני ללא גלוטן
מתכון מקסים, חגיגי ומפנק.
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה
כוס אפונה קפואה
13-15 דפי אורז חום גדולים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
רבע כפית מלח שחור (לא חובה)
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת קארי
רבע כפית קינמון טחון
הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה עם מעט שמן.
מבשלים תפו”א קלופים עד ריכוך. מסננים.
מפשירים את האפונה הקפואה.
מכינים פירה תפו”א, מוסיפים את התבלינים, שמן הזית והאפונה ומערבבים טוב. טועמים ומתקנים טעמים.
מרככים במים פושרים כל דף אורז ל10 שניות עד שהוא רך.
ממלאים כל דף אורז ב2 כפות של תערובת הפירה.
מקפלים בצורת מעטפה את דף האורז ומניחים בתבנית המרופדת והמשומנת.
משמנים מעט גם מעל כל “בורקס”.
מעטרים בעשבי תיבול מהגינה או בשומשום מלא.
לאפות במשך 15 דקות עד שהם מזהיבים בפינות.
בתיאבון ולבריאות😃 (זהירות, זה חם…)